Räddning i sommarhettan – Comme des Garcons Series 5 Sherbet Peppermint

Tuggummi, mojitos, tandkräm. En myntaknippe som är större än Volkswagen Beetle och en hög av nyklippt gräs. Det är precis det vi alla behöver just nu, när den tragiska sommarhettan vänder världen uppochner.

Efter en kort ledighet är jag tillbaka på spåret, på jobbet, i verkligheten. Och det känns ändå okej på något vis (tanken om novembersemester håller mig levande kanske 😉 ). Men tillbaka till dagens stjärna – Sherbet Peppermint från Comme des Garcons, en liten lurifax som jag helt och hållet glömt om i min orientalisk bubbla. Jag hade det lite tufft med rätta doftval de senaste dagarna, men när jag såg denna i skåpet så blev den genast en vinnare, än så länge två dagar i rad. Blir det över 25 grader imorgon (risken är ju väldigt stor) så kommer den att stanna ännu längre med mig. Jag har den på mitt skrivbord och använder som uppfriskande dusch av ljuvlig, fuktig grönska på hela kroppen. Den kanske kommer inte att räcka länge, men doften håller sig definitivt längre än nån sorts body mist. Och det finns INGA body mists som slår denna i den gröna, myntiga, gräsaktiga intensiteten!

 

Comme des Garcons Sherbet Peppermint, Series 5

Vad är det som gör den så levande? Vad är det som gör den inte alls lika ordinär som tandkrämsdoft? Svaret är: Bertrand Duchaufour, maestro av parfymerikonsten! Det är inte enkelt att fånga precis denna moment – när det fortfarande är nyhackad mynta och inte Wrigley’s Spearmint än. Och naturligtvis, en tillsats av stabiliserande, slät vit mysk balanserar doften på ett fint sätt. Pepprig kardemumma skruvar upp den utan att ta för mycket plats och mer än så finns här egentligen inte. Och jösses, vad den passar perfekt i det här vädret!!! Visst kan man experimentera med mycket (särskilt om man är en kamikaze som jag, hahah), men med tanke på alla medmänniskor så tycker jag att jag ger lite bättre intryck bärandes Sherbet Peppermint än animaliska, träiga kryddbomber :D. Så nu ger jag upp med detta och badar i Sherbet ett tag till. Gör det du också!

Om jag minns rätt så hade jag Heeleys Menthe Fraiche på semester förra året och den var lika god och med bättre staying power, men det var bara ett prov, nu har jag ju min lilla flarra med mig. Äsch, testa båda om du har möjlighet!

Ses senare, jag har mycket gött att presentera framöver 😉 Men kanske lite senare, när tropiska hettan lägger sig lite. Hösten, nu får du komma! (Sorry guys, men min semester är ändå slut 😀 ).

 

*I skrivande stund kom min 7åring fram och fick testa en spray. I hans näsa ”luktar det 98% mynta och 2% procent salladsgräs… Det du vet, som jag har ätit hos farmor…det med en sån lila boll på… gräslök!” 😀

Fast tro inte honom så mycket, han har mycket att lära sig än ;).

2 kommentarer

 1. 👍
  Intressant! De där ska jag kolla in så kanske man kan uthärda detta
  pre-apokalyptiska värmeinferno ett tag till.
  Min 8-åriga son brukar vilja ha ett spray av Eau de Monsieur av Goutal eller Fou d’absinthe för ”de luktar SÅ gott”. Det bådar gott för framtiden!🤗😉

  /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s