Comeback to the bed of roses – Rosamunda Laboratorio Olfattivo

Hej. Här kommer jag. Efter så långt uppehåll att jag faktiskt skäms lite. Men ja, mitt jobb suger livet ur mig ibland så det finns inte så mycket energi kvar att lägga på att skriva ner alla dofttankar som dansar samba med mig, ay, ay ay ay. 🙂

Så jag tänkte faktiskt utmana er lite och ta upp en fining som fungerar jättebra i dagens väderförhållanden. Nämligen ros. Ros i lite högre dos. (Geez, ni ser ju väl att det är nå’t konstigt med mig 😀 ). Jag är helt medveten att ros är krävande, att rosparfymer  förknippas ofta med ”tantparfym”. Men idag, mina kära, får vi alla vara tanter, oavsett kön eller ålder. Det e skönt att vara tant! Och, naturligtvis, ros är väldigt, väldigt unisex. Som äggröra. (Men slutaaa, Karo…)

Rosamunda-100-ml
Laboratorio Olfattivo, Rosamunda

I själva verket så är det inte alls farligt om man bara ger Rosamunda chansen. Om jag kunde ge Ma Griffe chansen (chyprernas chypre, inte alls min värld) förra veckan så kan ni öppna er för en vacker, sensuell och förförisk ros. Och bara för att det inte gick så bra med mig och Ma Griffe så är det inte uteslutet att det kommer att gå bra med er och Rosamunda. Ja, det grundläggande är att vara ärlig 😉

Rosamunda är sensuell och förförisk men inte alls för komplicerad. Inga undernyanser som kan plötsligt poppa upp med skumma syrligheter. En stor, köttig rosbukett med röda och mörkrosa rosor fyllda med rosenolja. Vad hade en bukett varit utan tillägg? Här finns det patchouli och en gnutta saffran också. Oud finns lite i skuggan av Drottningen Ros, i basen, inget märkvärdigt. Det är egentligen lite synd för jag känner att kompositionen skulle få nytta om oud hade varit mer framträdande här. Eller kanske lite torr ek? Eller varför inte bara boosta lite cederträet som finns här i mikroskopiska mängder?

Det är lite tyngre last, utan tvekan, men den typen av kompositioner måste ju vara tung. Och nej, jasmin passar inte lika fint i skitväder, så det så, hahhaha! Dessutom rosen här är inte söt (det finns ingen rosenmarmelad här, den hittar ni i Calligraphy Rose från Aramis istället, supermumsigt!). Inte söt, mer örtig, en aning grön.

images

Dofterna brukar väcka bilder i mitt parfymhjärta av någon anledning – här ser jag en fin bibliotek med ett massivt ekbord i mitten. På bordet står just den fina rosbuketten – både rosa och röda rosor i massor. Solen värmer upp träet och blommorna genom stora fönster och oljorna från rosenblad blandar sig vackert med träiga inslag och svävar i luften. Det har suttit en person här, en person som gillar vintage dofter och använder de gärna.

Fast nu är rummet tomt – det är bara bordet, böckerna, rosbuketten, lite damm och den sensuella doften i luften. Det känns omfamnande, varmt och bekant. Det är bra.

Om ni är mer nyfikna på fina rosenkompositioner så har jag några förslag här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s