En saga om Luffarprinsens förtrollade skog – Enchanted Forest av The Vagabond Prince

Föreställ dig en levande grön skog en sensommarkväll. Du kliver in mellan de första yngre tallarna mot lite tjockare tallbeståndet. Eller det du förväntar dig att se i den skogen. Men nä, i den skogen växer det vinbär! Du ser tyvärr inga mystiska ormbunksblommor och dansande älvor, du går runt på den mjuka, mörkgröna aromatiska mossan och trampar på tallkvistar, vinbärsstjälkar, vinbärsblad och andas in den krispiga fräscha doften som sprider sig så lätt i luften. Allting känns så naturligt och fridfullt. Du stannar, sätter dig på en stubbe, tar en klunk av gluehwein med en söt vaniljton från termossen och andas djupt den ljuva blandningen.

ladda ned

Just så känns Enchanted Forest – grön, uppiggande med en nypa kryddighet och några tjocka droppar av kåda inblandad. Det som är värt att nämna är också doftens komposition – den känns så naturlig och balanserad trots att de flesta ingredienser är helt syntetiska, den är helt enkelt ärlig och autentisk i sig.

Det händer mycket här och många olika ingredienser används, det är lite av signum för Bertrand Duchaufour. Jag är lite tveksam mot det tricket ibland, här ger det doften inget särskilt djup, ingen wow- eller wroarr-effekt riktigt. Men jag vet att många gillar Enchanted Forest och enligt min teori – detta just på grund av dessa noter som är tydliga och lätta att känna igen – tallskog och vinbär, vem förknippar inte det med frihet, barndom, lekfullhet, sommar? Enchanted Forest kommer att vara som en resa down the memory lane för många. Den kommer att påminna om tiden när drömmar var enklare och framtiden ljus. När vi fortfarande kunde vara glada och tacksamma över småsaker.

Enchanted_Forest_EDIT2_1024x1024
Enchanted Forest, The Vagabond Prince

Avslutning är en aning överraskande – här poppar det upp tydliga chypreaktiga toner som annars brukar ligga verkligen långt ifrån den gröna, mystiska fräschheten som doften öppnar upp med. Ekmossa, rosmarin, vetiver av den mer klassiska sorten, lite mysk. Aldehyderna är tydligare nu. Den historien gillar jag inte riktigt. Det känns som att en äldre herre med sin gamla hund (mysk och kastoreum) promenerar förbi den gröna skogen vi klev in i början. Men ingen fara, den känslan försvinner efter ca tre timmar efter applicering tillsammans med det sista spåret av doften. Vi går vidare och lämnar Enchanted Forest bakom oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s