Parfymreseguiden: Ett besök hos Parfums Dusita och min favorit från huset – sagolikt vilda Erawan

Idag vill jag titta tillbaka till en fantastisk dag i Paris med ett besök hos Parfums Dusita  och Pissara Umavijani, parfymören bakom Dusitas skapelser och ägarinnan till parfymhuset.

img_3210
Parfums Dusita, 11 rue de la Sourdière, Paris

Jag var på Dusitabutiken när jag skulle vidare på semester i höstas (därav höstpynt). Jag såg fram emot detta besök då butiken öppnades ett par veckor innan min Parisresa och jag missade öppningseventet trots jag så gärna ville vara där just då. Pissara är en av de mest skickliga parfymkonstnärer i modern men klassisk parfymeri och definitivt den mest omtyckta bland parfymentusiaster från världens alla hörn tack vare sin underbart skön personlighet och öppenhet. Det är alltid härligt och en stor nöje att få umgås med henne. Det sa även min man som ni ser på bilden ovan – det är första gången han lyssnar på parfymsnack med ett så stort intresse! 😉 (I själva verket pratade de om teknikaliteter 😀 ).

Så direkt efter vi checkade in på hotellet var det dags att bege sig till 11 rue de la Sourdière där butiken ligger. Bokstavligen några meter från den fantastiska Rue de Saint Honoré där så många av världens bästa parfymhus har sina butiker också. Förbered dig för en rejäl parfymvandring! ❤

I den charmiga butiken har du chansen att lära känna alla Dusitas kompositioner och träffa parfymören personligen. Jag uppskattar deras magnifika blommiga kompositioner som Fleur de Lalita, La Douceur de Siam (som jag fullkomligt älskar på mina semesterresor!), Mélodie de L’Amour, komfortdoften Issara eller den kaxiga Oudh Infini. Det finns 7 kompositioner att välja mellan, snart tillkommer den nyaste – Splendiris med en klassisk och classy approach till iris.

img_4509
Dusita Parfums, Erawan. Den köpte jag som en julklapp till mig själv! Kärlek!

Jag är dock helt kär i en annan komposition – Erawan. Erawan som vann årets prestigefyllda FIFI Awards. Erawan med sin bittra grönska, salvia, hö och vetiver med en fjäderlätt blommig touch. Den talar till mig precis som den är. Det är här Pissaras minnen från exotiska Thailand blandas ihop med mina egna minnen från lyckliga barndomssomrar i centrala Polen och torra, heta Grekland. Hur lyckades hon? För det är definitivt inte bara en doft – det är den äkta message in a bottle. Och jag tar så gärna emot det meddelandet!

 

 

För dig som vill lära känna Dusitas kompositioner utan att behöva köpa stora flaskor så finns det naturligtvis en möjlighet att köpa samples på hemsidan. (Obs, inga samarbeten eller sånt trams!). Själv älskar jag också dessa fina travel sizes. Och visst följde de med mig på semester! (Helt otroligt hur de florala kompositionerna fungerar på min hud i värmen! Alla dessa exotiska blommor hittar hem och smälter in, det händer inte hemma i Sverige). Jaha, nu känner jag ett starkt behov att:

a) spreja på La Douceur de Siam för att förflytta mig mentalt till en random utvald karibisk destination eller Sydostasien,

b) boka biljett och förflytta mig på riktigt där klimatet gör oss lyckliga.

Våren, kom nu!!! Vi är så jävla redo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s