En resa till Los Angeles med Gallivant Airlines

Visst känns det som att det är dags att bryta mönstret och ställa undan alla dessa djupa, varma, animaliska orientaler som hör så vackert till nuvarande gråa, regniga novemberdagar? Åtminstone för en stund.

Vill du följa med mig till the City of Angels en sväng? Vem vill inte det?! 😉

Då så. Spänn fast era bälten då! Vi lyfter upp med hjälp av den nyaste komposition från det brittiska märket Gallivant – Los Angeles. En hyllning till Kaliforniens pärla och en livfull olfaktorisk interpretation av staden.

Los Angeles, Gallivant
Los Angeles, Gallivant
Vid öppningen möts vi av en stark hallonketon känsla. Hallon och ananastuggummi en solig utedag. Så fort hallonen tappar lite styrka så kommer brisen från Stilla Havet med uppvärmda pustar och mineralisk känsla av havsvatten.
Toppnoterna i den håller förvånansvärt länge. Stabila och tydliga som de syntetiska aromakemikalier förväntas vara. Ozonisk fiesta på en tiki bar!
Men ju mer värmer vi upp den, ju längre låter vi den sitta på huden desto tydligare blir de andra nivåerna. I hjärtat av Los Angeles (mellan Pasadena och Long Beach 😉) hittar vi de varma, blommiga och träiga dimensioner. Och även lite stickande pepprighet i form av cypriol. Jag gillar att den på så smidigt sätt kan lyfta upp en doft! Det blommiga i Los Angeles står tuberosen för, balanserad och inte alltför damig. Den mjuka träiga känslan kommer från guaiacträ.
Los Angeles sample, Gallivant
Los Angeles sample, Gallivant

En kväll på Sunset Boulevard avslutas med sakta slocknande ljus av mysk och pudriga pustar av heliotrop. Solbrända, vältränade kroppar, fruktiga drinkar, solvärmda trottoarer och asfalt. Även spår av… brandrök, den typen av rök som kan endast uppstå när det brinner bland kådrika träsorter. På havet är det dock vindstilla…

Ni som inte hann med flyget till LA kan lätt föreställa sig att Gallivants Los Angeles skulle kunna illustrera den klassikern:

”Vi ska dansa i neon, på vår resa genom natten
Vi ska färdas i en symfoni mot gryningen
Och vi ska dansa i neon bortom ropen, bortom skratten
Vi ska fångas av en melodi i skymningen”

Det du.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s