Min parfymkollektion – våren 2020

Av någon anledning är detta ett efterfrågat inlägg. Jag får de frågorna på Instagram, på Facebook och här – ”hur många dofter har du egentligen?!”. Ja, har faktiskt koll på det.

Delvis förstår jag nyfikenheten för när jag tittar på diverse youtube-klipp där folk visar sina kollektioner (och nu pratar jag inte om ”Här kommer min enorma 12-flakongkollektion”, jag tänkte mest på hundratals flaskor som visas) så funderar jag över samma fråga – hur många flaskor har du, människa?! Det gäller särskilt Amy Loves Perfume-videon. Hon verkar gilla ALLT. Hon har ALLT. Jag är både fascinerad och överväldigad av hennes samling. Tidigare hade jag allt under kontroll på mitt Fragrantica-konto, men en dag försvann det bara och jag fick aldrig svar på varför. Det är en stoor besvikelse för en parfymnörd då det fanns listor på testade parfymer, vill-ha listor, anteckningar och annat. Allt borta. De har lagt upp ett annat konto för mig utan att fråga och det känns inte som mitt, så nej, jag har inget konto på Fragrantica längre. Men jag har….ett Excelark! Hur sexigt?! 😀 Ett Excelark av dofter jag älskar, jag vet nästan allt om och som håller min passion vid liv. Jag har en separat samling för doftworkshops och en samling med dofter för… mina systrar, det är de som får alla mina misslyckade blindköp som jag vägrar sälja till tredjedelspriset bara för att jag tog bort folien av förpackningen. Till frågan – 364 är siffran idag, den 6e april 2020. Siffran är ganska stabil för även om det tillkommer nya så blir jag av med andra ibland. Ibland säljer jag också.

Jag vill inte gå in på diskussioner om detta är fortfarande ”bara” passion eller har det gått över till någon sorts sjukligt beteende – en samlar på bilar, en annan samlar på duvor, doc Martens, örhängen och en annan på dammtussar. Och det är ingenting vi bör bry oss om. Om personen ifråga är nöjd, om hobbyn orsakar inte skulder so what’s the prob? Titta absolut inte in i andras plånbok, men försök att hitta glädje i andras glädje 🙂

Jag vill också understryka att jag får inte parfymer gratis (ett litet finger till de som så fint kastar ur sig skit för ”du får ju ändå gratis”), jag är inte den typen av bloggare (asså, är jag ens en bloggare? Visst, jag har en blogg, men…) som får grejer för att skriva om dem. Nä, jag jobbar inte på det sättet. Det som används till workshops och presentationer betalar jag för. Och betalar skatt (skit, det svider lite oavsett 😉 ). Jag köper dem och skriver om dem för att jag tycker att det är viktigt att dela med sig och jag, framför allt, gillar att tycka till och berätta för andra vad jag tycker, oavsett om ni vill veta det eller inte, hahaha ;). Allt, förutom några Lushflaskor och ett par flakonger som hör till Daisy Beauty Awards har jag kvitton på. En sån är jag – kommer fan aldrig att köpa hus för jag har ju passioner som kostar! Ja, här kommer länken till Patronite, Hjälp Karolina att köpa en drömvilla … skojar 😉 Jag kommer att fortsätta spendera pengar på doft. Min egna pengar. På det jag vill. Period.

Nog med tråkigheter.

Och ja, jag tittar på andras parfymkollektioner med stor nyfikenhet. Det finns även ett ord för det – perfume porn, parfymporr. Den bästa sortens porr! 😀

Jag har fotat min kollektion när jag insåg att jag måste ommöblera lite – och att flytta på ett skåp fylld med flaskor är ingen lätt grej så jag fick ta ut allting och sedan ställa in igen. Det tog en stund, men att upptäcka vissa dofter på nytt var så värt besväret! Dessa bilder togs i november 2019 så något har tillkommit under tiden ;).

Okejjj, här kommer mina bäbisar:

Det var allt, typ. Jag vet inte riktigt om alla följde med då systemet har kraschat två gånger under uppladdning och jag tappade lite greppet ;). Sedan ommöbleringen tillkom det som sagt några till flakonger (och hemmakarantänen gör mig lite köpbenägen, I admit) plus att jag tror jag har blivit lite nostalgisk så jag köpte några gamla klassiker och andra som jag använt för många år sedan. Ja, om världen ändå går under så kan man ju väl… 😉 Så här kommer de som berikade kollektionen de senaste veckorna:

Jag vill gärna se era kollektioner, oavsett storlek – vill ni dela med er? Hojta till isf, vi lägger upp dem här på bloggen! Mer parfymporr åt folket! 🙂

Här finns det också mitt tidigare inlägg om kollektionen, många finisar är kvar sedan länge 🙂

Stanna hemma, avnjut era kollektioner, nu är det toppenläge för det! Ta hand om er!

Karolina

UPDATE, december 2020: 366, många fick nya hem under sommaren, men jag kunde inte låta bli att fylla i tomrummet (hopplöst, jag vet…). MEN! Drömvillan är faktiskt vår nu så, well… En insamling för ett nytt tak?! 😉 Om ni undrar varför det är så tyst här på sistone – det var orsaken, lite för mycket jobb var det helt enkelt. Men drömmar är för uppfyllas!

7 kommentarer

 1. Omg, vilken underbar parfymkollektion! Läst ett av dina tidigare inlägg om doftprover men blev inte riktigt klok över var jag möjligtvis skulle kunna köpa prov på Chanel, vill så oerhört gärna testa bl a no22.

  Gilla

  1. Tackar ödmjukast! 🙂
   Om du har vägarna förbi Stockholm (eller bor här) så finns de i Chanelbutiken. Annars går det nog att hitta på FB, bland annat i gruppen Parfym: Splittar och Samples 🙂

   Gilla

 2. Hej!
  Så galet många parfymer och helt, helt fantastiskt underbart!
  Jag ligger i lä, i princip helt vindstilla 😉 vad gäller antalet i min minisamling. Jag är nybörjare och långsam när det kommer till inköp, men har desto fler samples. Håller på att upptäcka not för not. Jag är inte sysslolös.😁
  Allt gott!

  /Maria

  Gilla

 3. 364 parfymer är en imponerande samling! Tack för alla fina bilder.
  Vilka 3 är dina absoluta favoriter av dessa? Går det ens att ta fram en topp 3? 🙂

  Gilla

 4. Omg vilken häftig samling! Jag bugar! 😃
  Själv har jag bara ett par flaskor, asså under 10st. Men min man tycker att det är 9st för många. 🙄 Jag har precis använt sista droppar Amouroud miel sauvage, så nu vill jag ersätta den. Hade det inte varit för Coronaviruset så hade jag rännt runt på NK och liksom gått bananas. Men nu är det smartast att ligga lågt.
  Har du möjligtvis tips på en ersättande honungsdoft?

  Soliga hälsningar
  Sabina

  Gilla

  1. Det viktigaste är att man har olika dofter till olika tillfällen och moods. Det går ju inte annars! 🤣
   Honung är ingen favorit hos mig, men generellt så har Baruti vackra kompositioner med honung, kolla Dama Koupa. På NK (när vi får våra liv tillbaka) bör det finnas Lancomes Oud Ambroisie (om du kan hantera oud). Den supereleganta Chanel Beige innehåller blommiga honungsnoter.
   Själv har jag två – naturligtvis Chergui, ljuva Chergui! Tobak, amber och honung 🥰 och Jo Malones Honey & Crocus, fluffig och go. Lite olika honungsdofter till olika tillfällen 😌

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s