Äntligen semester! Bohemian Soul – Une Nuit Nomade

Semester. Väskan är packad. Ingen plats för fina flarror så här kommer den gamla goda sampleutmaningen fram. Ingen aning hur länge kommer den att pågå – inga måsten väl? 😉 I alla fall så tog jag med mig en stash som räcker för en random vandring till Asien och tillbaka 😂. Jag svemestrar precis som tusentals andra svenskar i år. Inga planer, inga måsten, en upptäcksfärd genom sommarsverige! Here I come med mina doftande handleder! 😆


Dag 1 av sommarens sampleutmaning. I hjärtat av Sörmlands skärgård för att börja med!

Bohemian Soul, Une Nuit Nomade

Först på tur:
Bohemian Soul från Une Nuit Nomade. Ett nytt märke för mig och efter det jag har läst om det på Fragrantica så är förväntningarna höga – det är ju en rad doftnoter som jag uppskattar väldigt mycket: sandelträ, guaiac, myrra, olibanum, iris – what’s not to like? Och visst – alla dessa står i kön till min näsa efter den första sprayen har lugnat ner sig en stund. Träigheterna spelar här huvudrollen dock. Det är mest sandelträ, men inte den krämiga Mysoresorten. Det är nysågade brädor fyllda med dyrbar olja. Någonstans i bakgrunden ligger det flisor av en annan rundare träsort, nämligen guaiac. Naturlig guaiac har en sorts syrlig ton i sig, oavsett hur gammalt den är. Och den tonen finns här med, jag är dock osäker om den kommer från guaiac eller sandel, men det har egentligen ingen betydelse. Sedan har vi naturligtvis fräscht olibanum med sina hartsiga toner, uppfriskande i den kompositionen. Allting slättas ut med vita mysker som habanolide och den pudriga irisen. Myrran kanske finns här, men i homeopatiska mängder. När man kommer till det träigt pudriga stadium i doftutvecklingen så händer det ingenting mer. Alltså en till trevlig pudrig sandel – avslappnande, opretentiös och… platt. Lika bohemisk som Le Labos Santal 33, som den moderna bohemen som lämnar sina miljoner på kontot och åker till Coachella för att leka hippie 🤪
Märket har tydligen bytt namn från Une Nuit á Montauk, fråga mig inte varför då än så länge har de inte imponerat tillräckligt för att jag ska djupdyka i den informationen 😉 Men jag har mer från dem, jag kanske ändrar mig.


Känner du märket och deras dofter? Vad tycks?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s