Vacanza italiana på ett svenskt sätt – Dolce Amalfi, Casamorati

Dag 3 (typ 🤣). Sample nummer 3 i alla fall. En myggfälla deluxe. Helt tvärtemot det som jag skulle behöva just nu (fast så farligt är det inte, ingen jävla mygga vågar suga den här surtantens livsfarligt blod 😂).


När vacanza italiana byts ut mot svemester i Österlen med sol, vind och vatten blandat med havsbris som drar solbrillorna av näsan och regn som kommer när man minst anar så gäller det att ha med sig något soligt sött med en stor dos av den berömda fresh touch. Och bara för att det är jag som väljer mina samples så ska det gärna vara något balsamiskt, kryddigt, träaktigt på köpet.
Och pang boom – Dolce Amalfi kommer som en sorts räddningstjänst! Väl omtalad komposition som faller många i smaken. Och det är inget överraskande – Xerjoffs diverse linjer, inklusive Casamorati, är ju kända för sitt höga kvalité. Oavsett om du gillar själva doften eller inte så kan man inte säga något förolämpande om kvaliteten.Jag hade inga speciella tankar kring just Dolce Amalfi, en trevlig doft, men inget revolutionerande. Solmogna kvittenäpplen, Granny Smith, krämig citronsorbet, kardemumma och vaniljaktig sirap med kådor och bärnstensackordet. Visst finns det lite nejlika och lite saffran här, förmodligen för att boosta upp den gyllene auran som doften har, men det är inget märkvärdigt i kompositionen. Sött, soligt, fruktigt, men också tyngre tack vare balsamiska toner, långt ifrån de vanliga sötfruktiga dofter som man hittar på hyllorna i de stora parfymerier. Det är den typen av doft man vill nästan slicka av huden då den definitivt tillhör gourmander. Yummy! 😁

Ja, jag vet, bilden matchar inte ihop med sommartemat. Men ni vet, Sverige. Här använder man ulltröjor lika ofta som baddräkt en random julidag 🤣.

Men tillbaka till Dolce Amalfi. Den utvecklas inte särskilt spektakulärt på huden, den mognar inte till på det sättet en sofistikerad näsa skulle förvänta sig. Man kan säga att den på så sätt är ganska pålitlig av sig. Och funkar lika bra i varmt som i kallt väder. Such an allrounder (men tänk på att använda den med måtta, det är fortfarande Casamoratis styrka i den). Håller länge, det är ju Casamorati. Inte den bästa från linjen, men definitivt värd att testa. Jag tror jag använder upp mitt sample idag och imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s