Yves Rocher – Neonatura Cocoon, Mysdofternas mysdoft

Vi kan inte förneka det längre – hösten kom hit för att stanna.

Den kom med alla sina fuktigheter, guldiga toner, bruna nyanser och blodröda lönnlöv. Hur vackert som helst! Och nu är det också dags att sluta tänka om den där mjuka, bekväma parfymen som under sommaren stoppades bakom alla andra flaskor i skåpet bör äntligen komma fram!

Ja! Nu gäller det bara att bli omfamnad av alla ambror, patchouli, krämiga sandelträet, tobak och alla andra gyllene toner av höstparfymeri.

Och choklad! Choklad, mänsklighetens viktigaste uppfinning!

Så dagens skepp kommer lastat med choklad! Men inte den bittra, eleganta 85-procentare, nej. Idag är det faktiskt dags att avnjuta en redig bit av mjuk mjölkchoklad. Ni vet, ett minne från barndomen – en chokladbit som du stoppar i fickan ”för senare”. Den feta fläcken börjar synas ganska omgående, allting blir kladdigt, men den varma, behagliga doften sprider sig och du har lust att slicka den smälta chokladen från dina hemnycklar som du också råkade ha i fickan…

Tänk den doften. Och lägg på en pytteliten vuxen not, nämligen patchouli. Och en portion av mörka chocolate nibs. Patchouli doppad i mjölkchoklad förlorar sin starka karaktär, men tillför djup. Den gör att Neonatura Cocoon inte blir sötsliskig eller tråkig och trots att den är ganska hudnära (kokong ju!) så är den helt enkelt genialisk! Som en power nap på soffan en sömnig novembersöndag.

Här måste jag tyvärr meddela att den gyllenbruna pärlan har blivit urtagen ur produktion, men många hittar den i egna och andras gömmor eller på diverse sajter. Och jakten lånar sig verkligen om man gillar gottegrisa i mumsiga dofter. Cocoon är genialisk kompositionsmässigt, otroligt suggestiv och högkvalitativ. Som en högkvalitativ mjölkchoklad utan löjliga tillsatser. Drömmen! Jag kan slå vad att precis såhär luktade Juliette Binoche i ”Chocolat”… (Jösses, minns ni Johnny där?! 😍)

Efter en stund på huden blir det tydligt att någon har precis bjudit dig på en droppe cognac. Den typen av cognac som det läggs vaniljstänger i. Du kan inte sluta smutta! Åh, den balanserar den söta chokladen på ett fantastiskt sätt! Den har ni gjort bra, Yves Rocher, det är ju en av era bästa parfymer, period. Kom tillbaka med den genast nurå!!!

Neonatura Cocoon, Yves Rocher, källa: Fragrantica

Om ni tror att Muglers Angel Muse kan ersätta Cocoon pga choklad och patchoulikombo så säger jag bara: jämför sofistikerad Juliette Binoche i ”Choklad” med Julia Roberts i ”Pretty woman”…

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s