Doftskapande på Kulturcentrum Ronneby Konsthall

För några dagar sedan hade jag äran att möta fantastiska elever på Konst- och Låtskrivarlinjen i samband med akvarellustställningen som pågår just nu på Ronneby Kulturcentrum.

Vackra akvareller (det är något visst i akvareller, de har… lugnande egenskaper tycker jag) var temat för föreläsningen och efterföljande doftskapande. Vi skulle tillsammans tolka olfaktoriskt utvalda verk. Två grupper valde ut två olika akvareller med två helt olika känslor (som jag hoppades på!).

Den ena mer moderna i sitt uttryck, rosa, orange, gul och lila med andra smånyanser. Sprudlande och glad. Den andra sensuell, kroppslig, amberaktig, orange, både kall och varm. Båda underbara som tolkningsmaterial!

Gissa hur det gick?

Det gick nämligen jättebra! Deltagare fick ett bättre inblick i doftskapandeprocessen och förståelse att det handlar inte bara om att blanda de doftnoter som man tycker om. Vi har provat, testat, sniffat, lagt till och tagit bort. Men resultaten blev riktigt bra! Och det viktigaste – återspeglade akvarellerna precis! Den ena var… rosa i sitt uttryck, fräsch, blommig och luftig. Den andra hade lite tyngre träig bas och mer djup och värme. Bra jobbat!

Deltagarbilder (tack Maria Bielke von Sydow för bilderna!)

Tänker du på doft när du tittar på konst? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s