Mousserande tuberos för en kväll av förväntan och hopp – Nyårsdoften 2022/2023

Yes, äntligen avslutar vi ytterligare ett år av dåliga nyheter, lidande och ondska. Som ni märker – jag har det faktiskt lite svårt att hitta nöje i sådana oväsentligheter som parfym på sistone (pfft 😅). Jag säger inte att jag har tappat intresse, så är det inte, men jag känner för stor respekt för allt det jobbiga runtomkring för att inte förlöjliga mig själv i en kamp ”krig vs. parfym”. Men samtidigt är det faktiskt så att vi måste ha något fluffigt och härligt moln att få gömma sig när världens tyngd blir för mycket att bära.
Så komsi, hoppa in i mitt moln!
Jag har en grej jag vill berätta om!

7753 Unexpected Mona av Histoires de Parfums!

Ingen nyhet (2020), här har man förlorat jakten efter nyheter för länge sedan, nu är det jakten på riktiga upplevelser som räknas.
I november köpte jag Encens Roi från Histoires de Parfums då jag visste att ytterligare en rökelseparfym kommer alltid att hitta hem hos mig. Om denna – en annan gång. Men jag fick förstås lite prover med beställningen, en av dem var just 7753 Unexpected Mona, efter Mona Lisa såklart. Att ha koll på alla deras siffror är pain in the ass för mig 😅, men den här gången är det solklart – det är nog storleken på mästerverket det står för – 77×53 cm. Och jag sprayade bort mitt sample under en dag, inget som händer ofta kan jag intyga. Då var det nog dags för en flarra till. De bjuder ofta på travelstorlekar vid köp av en vanlig så passa på när det är dags – jag missade erbjudandet, så ivrig var jag! 😅
I 7753 ville parfymören (Gerald Ghislain) avspegla en av världens viktigaste verk, men jag känner inte riktigt igen mig i detta så strunt’ i det. För mig skulle Monas doft kunna vara mörkare, mer animalisk, kroppslig, med mer framträdande tunga buketter, en liten överdos av indoler kanske…

Den här Mona kretsar runt tuberosen – kommer ni ihåg mina första inlägg när jag klagade att jag klarar inte av vita blommor, tuberos i synnerhet? This time is long gone, hahah! Men det ska helst inte vara den tuuuunga, köttiga och blommiga tuberosen – den ska vara den nyskördade, grön, bubblande (ja! Den typen finns ju!). Och en sådan tuberos hittar vi i 7753.

Det är en doft som passar underbart under långtråkiga hemmakontorsdagar i mjukisar. (Testat!) Och samtidigt fungerar den felfritt på ett styrelsemöte, som sagt, ingen damig tung tuberos. (Testat det med!) Det är en doft som är så fantastiskt balanserad mellan grönska, sötma, bäska och blommighet att jag ska välja den som min nyårsaftonsjuice.

Om man ska vara lite poetisk så är det just det som gör livet så härligt att leva – lite sötma (solmogna päron blandas med syrligt söta mandariner), stabilitet (ekmossa, sandelträ, patchouli, vetiver), härligheter (mjuk heliotrop), oförutsedda händelser som livets krydda (peppar, perfekt mängd), en nypa bitterhet för balansens skull (galbanum och krispig bergamott) och en hel drös med sensualitet i form av tuberos och apelsinblommor. Det finns också en mysko-faktor, precis som i livet, nämligen Ma Khaen bär. Ingen aning vad det är och hur det luktar. Så den lämnar vi i fred, någon som vet? Hojta till då! Jag kan inte känna några doftnoter som kan tyda på att det är just detta bär. Kanske något som La Gioconda har knapprat på under sina dar? 😉

Vilken härlig komposition, eller hur?
Om du känner att det är en tung match för dig så fear no evil – så är det inte fallet!
Sprudlande, frisk, glad och samtidigt en djup doft, inte någon partylåt för fjortisar, men mogen glädje i sin bästa form. Tolka det på ditt sätt 🙂

Och ja, passar verkligen in till en bal på slottet och som sällskapsdoft på soffan under Hallmarks romcom-maraton. Väldigt värd att lära känna, jag lovar! Dessutom verkar vara en crowd pleaser också, det ska man inte sopa under mattan heller!

Så, vad väljer ni för doft idag?

Allt gott till det nya året, fina ni! Ta hand om varandra! 🥂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s