Säsongens bästa köp? :) Olivier Durbano – Rock Crystal

FullSizeRender

Våren tvingar mig att gå igenom min doftgarderob, att ta fram dofter som inte kommer att ge mina arbetskollegor abrupta astmaattacker. Det visar sig dock att jag tycker mest om sådana som inte passar särskilt bra under de varmare månaderna. Det visste jag ju, men hur gör jag för att undvika tråkiga citrus-blommiga dofter?

I år satsar jag på olibanum, uppfriskande, men inte citrusaktigt. Jag tänkte bara skriva några ord om mitt senaste inköp (äntligen, hur många dekanter av en doft kan man köpa innan man slår till?!) – Olivier Durbanos Rock Crystal (Cristal de Roche).

Durbano är egentligen en arkitekt och smyckesdesigner – därför alla hans parfymverk är inspirerade av ädel- och halvädelstenar och hans kollektion Bijoux de Pierres Poèmes. Det finns några små stenar i varje flaska – Amethyst, Black Tourmaline, Citrine, Rock Crystal, Jade, Lapis Philosophorum, Pink Quartz, Tourquoise etc. Min älskling – Rock Crystal är hans första edp som släpptes 2005. Det är han själv som skapar sina dofter.

Detta verk luktar magiskt – i öppningen påminner den om Voyage d’Hermes och strax efter visar den sitt eget ansikte. Det är en rökelse i sin finaste form, olibanum (ett aromatiskt, ljust harts från trädet Boswellia thurifera eller Boswellia sacra). På bilden ser ni skillnaden mellan frankincense och olibanum. Olibanum är vit.

IMG_2354

En anmärkningsvärd doft av ett rikt tempel. På min hud är den ganska linjär och förutsägbar, men jag tycker verkligen om det (till skillnad mot Imaginary Authors’ Memoirs of a Trespasser som känns alldeles för mesig – vem behöver vanilj i varje doft liksom?!). Kanske ingen vardagsdoft, men definitivt long-haul relation.

För mer tips om parfym med olibanum/rökelse se här.

Toppnoter: apelsin (vissa känner apelsinblommor också), peppar, koriander, kardemumma, kummin
Hjärtnoter: rökelse, benzoin, myrra
Basnoter: olibanum, sandelträ, cederträ, vetiver, ekmossa, mysk

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s