Vinterparfym. Vilken doft passar bäst på vintern?


Jag tänkte vänta med detta inlägg till första snön. Men nu har vi ju den 5:e december och inte en gram snö här i huvudstaden. (Hallååå, Vädergudarna, vi väntar!).

Vilka dofter passar bäst de kallaste månaderna på året?

Jo, de som du själv tycker om och mår bra i! Enkelt, eller? Om du behöver lite inspiration så delar jag mer än gärna mina tips. Obs! Som i alla mina inlägg – presenterade dofter är oftast unisex, passar alltså både kvinnor och män. Som jag skrev här förut – begränsa dig inte till kategorier, funkar något med din hudkemi så varför inte?!

Själv använder jag Van Cleef & Arpels Midnight in Paris, mjuk och behaglig läderdoft för män – tonkabönor, lätt amber, örtte – kanske lite rökt (men inte åt lapsang-hållet!), söta mandlar. Allround doft!

o.7452
fragrantica.com

Terryfic Oud från Terry de Gunzburg, en tyngre, varm oud med sura, krispiga lingon, ros, patchouli, kallare pustar av iris och amber i drydownen.Spår av den på halsduken under vinterpromenaden – priceless!

o.18155

Om du gillar lite mer Jul-relaterade dofter så rekommenderar jag också Elixir från Penhaligon’s – den ultimata glögg-doften, samt från huset Guerlain – Winter Delice i serien Aqua Allegoria – julgran, kanel, hartser och knäck. Passar tipptopp! 😉

Om Winter Delice tar dig inte (i fantasin) till en stuga i fjället så kommer By the Fireplace av Maison Margiela göra det garanterat. Serien tillkallar olika situationer från parfymörernas liv, här tjuvkikar vi in i en cabin i Chamonix år 1971. Jag ser nästan en grupp människor som sitter vid en öppen spis, dricker eggnog och äter kanderade kastanjer. Tänk att parfym kan göra så mycket med vår fantasi!

Den påminner lite om Carners Palo Santo, fast denna är mer rökig. Och bättre helt enkelt :).

 


Och last, but absolutely not least – Drottningen av Alla Dofter – Myrrhe Imperiale från Armani Privé. Min favorit doft utan tvekan. En lyxig, kunglig blandning av myrra och andra hartser, en nypa saffran och vanilj. Tung, värmande, omfamnande. A neck breaker.

o.21403

Har du hittat något som eventuellt skulle passa dig? 🙂

 

Och här kommer ett litet bonus med några av mina flaskor i Jul-outfiten ;).


  
  
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s