The Different Company – Adjatay Cuir Narcotique

Dags för en nylansering. En nylansering som kändes ganska utmanande från början. Jag fick testa den först på Esxence i Milano och då kändes den som något absolut inte för mig, jag klarar ju inte vita blommor, eller? Så kändes det efter en hel dag med hundratals dofter med tydlig karaktär. Men jag ger den chansen idag och är faktiskt väldigt nöjd med resultatet.

o.40212

Den doftar som någon bohemisk stadsdel i en av de historiska, europeiska huvudstäder en varm sommarnatt. I öppningen känner man lite bitter mandarin (ungefär som i Kenzo Jungle L’Elephant). Men i den doften fokuset ligger på de narkotiska blommor av den tunga sorten – tuberos, jasmin, heliotrop i en stark allians med tonka, ylang-ylang, styrax och några animaliska tillägg av mysk och kastoreum – allt sitter ihop tack vare några varv breda läderremar som håller kompositionen samman. Det är ett musikaliskt stycke, en dans – csardas eller flamenco – sprudlande, sensuell och otroligt välkomponerad. Stark och tydlig från början till slut.

Jag föreställer mig en vacker kvinna med mycket spets och mycket smycken, i en läderväst, eller en läderväska av tjockt läder, en sådan som man använt länge, med doftspår av alla kosmetika man burit i den under åren. Lite smutsig, men ändå behaglig doft. Kvinnan dansar hypnotiskt på ett litet torg med fontän i mitten och jasminbuskar vid varje hörn… kanske lite överförfriskad och lite svettig (labdanum?). Alla tittar på henne med öppen mun och längtan efter äkta frihet…

 

Luc Gabriel, märkets Creative Director, fick inspiration till den doften efter ett besök i Grasse, Frankrike. Han glömde en tuberosblomma i sin svarta läderväska. Blomman doftade så förföriskt att han var bara tvungen att avbilda den doften i parfym. Parfymören Alexandra Monet fick detta uppdrag och lyckades. Ni som läser mina inlägg ofta märker säkert att jag är inte alls förtjust i dofter med vita blommor som huvudtema. Och det har inte ändrat sig. Men det som jag vill understryka – den doften är inte enkel och vulgär på det sättet som många andra vitblommiga dofter är. Den är mystisk och väldigt lockande, just på grund av lädret, superfint!

För att summera – Adjatay Cuir Narcotique (Narkotiskt Läder) av The Different Company är en riktig jävel-doft. Tuberos och läder i bästa möjliga kombination, djup och hållbar (hela natten lång, eller dagen, för den delen 🙂 ). Den slår på käften med styrka av blåvalens stjärtfena.

Antar du utmaningen? 🙂

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s