Parfymreseguiden – Paris. Le Louvre. Del 1.

Fredag. Vi anländer till hotellet. Så ljuvligt sunkigt, så parisisk (och jag menar det riktiga, vardagliga Paris)! Vi bestämmer oss för en enklare middag på hörnet, mycket småplock och Picon, en fransk påhitt – öl med bitter orange likör. Gott! En kort research runt hotellet och jag vet att det finns en parfymeri i närheten – Louvre Parfums. Inplanerat.

Lördag, tidig morgon. Dags att påbörja äventyret – hemifrån tog jag med mig en doft. EN. Så ovanligt, men…planerar man parfymerirunda så behöver man inte mer. Det blev Amouroud Bois d’Orient. Dagsfärsk nyhet, tyvärr ganska medelmåttig. Vi får se om jag får inspiration till att skriva om den :P.

Lägg märke till den underbart fula tapeten i bakgrunden – jag har sett liknande på en brittisk landsbygd förut 😀 Jag älskar små, gamla hotell!

Aesop – 20m från porten. Tyvärr stängt hela dagarna. (?!)

Sedan var det dags för Louvre, jaa, en klassisk turistrutt blandad med parfymrunda – my kind of entertainment!

I detta inlägg tänkte jag skriva om Louvrens dofter, och det som finns i museibutiken för det finns faktiskt rätt så mycket parfymväg (Frankrike ju 😉 ).

Men hörrni, kommer ni ihåg när jag skrev om mitt parfymskåp här? Det är nämligen så att jag har hittat några som är ännu bättre 😉 Titta på det mjuka underlaget – aldrig mer spruckna glasfalskor!  

 

Eller såna här askar till små samples? Även den roliga gubben får följa med 😀

 

Här pratar vi seriöst. Eau de cologne, dekanteringstratt (inte längre seriöst :D) och en flaska Ether Vitriol, dietyleter, 1700-talets Alvedon :P. Och jag kommer inte ihåg vad som fanns i den tredje flaskan, åker ni dit så kolla, är ni snälla! 

Marie Antoinettes resekoffert – otroligt fin! Här fanns det allt vad en modern (iaf i slutet av 1700-talet) kvinna bör ha med sig på en resa. Myyycket plats till parfymer och kosmetika. Luddes den XVI reseprylar fick inte plats dock.

Ett till optimalt parfymskåp!

Eller de här:

Visst fick jag i mig lite konst också….Lite sådär vid sidan om… 😉 Nu seriöst igen – jag gillar ‘Gabrielle d’Estrées and One of Her Sisters’, den är så tidlös.

 

Den här tösen älskar jag – Nike från Samothraki, jag har sett kopian på själva ön, men känslan att stå henne nära är mäktig.

Ett besök i museibutiken (museibutiker är bäst!). Här finns det mycket väldoftande artefakter. Inga lyxvaror, men väldigt trevliga produkter.

De här söta lavenderpåsar ❤

Mycket blommigt.

Parfymstift – de två första köpvärda utan tvekan! Striptease flowers – löjligt namn, löjlig doft. Ca 20€ st.

Mathilde M. – Clean dofter i lite mer sofistikerad form… 

Hur gulliga som helst! 🙂

De här små påsar var väldigt fina. Doften… vill jag inte ens minnas! 😉

Fortsättning följer. Vi förflyttar oss till parfymerier!

Btw, jag har aldrig besökt Louvre Parfums (se första bilden). 😉

På huvudbilden – Hur man extraherade liljeolja i Mesopotamien 4oo år f.Kr. Finns i Louvre.

Andra delar av parfymreseguiden hittar du här:

Parfymreseguiden – Paris. Le Louvre.

Parfymreseguiden – Paris. Serge Lutens.

Pafymreseguiden – Paris. Guerlain.

Parfymreseguiden – Paris. Le Labo.

Parfymreseguiden – Parfymerier du måste besöka i Paris.

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s