Sommardoftvecka, dag 1 av 7 – Sammarco Ariel

Nu är vi här igen – en veckas lång utmaning: välj en valfri sample ur din samling varje dag under en vecka. Temat är sommardofter.

Ni som läser mig vet redan att jag är ingen sucker för sommardofter, men jag tror nog att jag hittar något bland mina samples och s.k. referensdofter.

Jag vill bara varna att det kan gå hur som helst denna vecka och det jag plockar upp kan väcka förvåning – jag kan tänka mig att det blir inte många dofter liknande de här 😉

DSC2870-sample3
Sammarco parfymprover

Idag väljer jag Ariel från parfymhuset Sammarco. Giovanni Sammarco, doftens kompositör säger att Ariel är en olfaktorisk idé om kvinnan. Det är en pudrig, blommig doft med citrusöppning. Jag känner där vita blommor också (jasmin och tuberos), men tack o lov försvinner de ganska fort. Ja, så mycket som jasmin kan försvinna från en doftkomposition. De är inte störande i alla fall. Sorry alla vitblom-lovers, men men… 😉

Första intryck påminner väldigt, väldigt mycket om Shalimar Parfum Initial. Alldeles för mycket. Men när de citrusackorderna försvinner (ganska fort) så får vi ett superfeminint hjärta av pudrig viol, kvanne (märker ni hur just kvanne fungerar bra på sommaren?!), sandelträ och osmanthus. Pudriga noter, sandelträ och en svag doft av söt tobak stannar kvar på min hud och det är verkligen en mysig kombo.

DSC2490-510x600
Sammarco, Ariel

Doften är ganska hudnära och inte särskilt långlivad (eller tog jag för lite från samplen?). För att summera – det är en klassisk damdoft presenterat på ett modernt sätt som kan användas året runt och i olika sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s