Parfymreseguiden – Paris. Parfymerier du måste besöka. Del 5.

Förutom parfymtemplen som alla doftnördar måste besöka i Paris (se tidigare inlägg) så finns det en hel del butiker som är bra att besöka för att fördjupa sig i den nästan oändliga parfymvärlden. Det är omöjligt att besöka och fota alla på så få dagar jag hade i Paree, men man måste ju behålla något kvar till nästa gång, eller hur? 😉

Så en liten (såinihelskotta liten, ca 20km) promenad i städernas stad har jag kikat in i väldigt många parfymrelaterade ställen. Här Rue Saint Honoré och parfymeri Fragonard med ett litet parfymmuseum. Tips – det är ingen mening att sukta efter detta låtsas-museum, det var ganska ointressant. Obs! Två ingångar.

Och här alldeles i närheten – en fin butik av brittiska Penhaligon’s.Penhaligon’s nylansering – Luna och Endymion Concentré  – lite pepprigare version av klassiska Endymion.Ögongodis:Lotions, tvål och shower gel:Factice eller inte factice? Ca 3l  flaska av Hammam Bouquet. Originalet släpptes år 1872 så det är inget konstigt att damen prefererar att sitta 😉

Jo Malone:Jag är ingen större fan av Jo Malone så en snabbsniffning (och nej, jag ändrade inte min åsikt), några bilder och hej då!Jo Malones nyheter – Nashi Blossom – citrus och päronblomma. Mäh 😉 Jag känner dock väldigt många som skulle uppskatta den. Jo, smaksak. 😉Här eventuellt kunde jag stanna en stund. Men oud, rökelse, amber…. Vad gör de att alla dessa underbara, tunga ingredienser är så urvattnade i deras kompositioner?!?!Den här färgglada raden är en serie som kallas Rare Teas, jag missade att testa den. Lite synd, men jag har ändå inga större förhoppningar.

En till nyhet – The Herb Garden serie. I butiken tryckt i bakom dörren, syndes inte så väl. Lavender & Coriander var faktiskt ganska spännande. Men fortfarande – de skulle säkert smaka bättre blandade i någon exotisk cocktail än i form av parfym. Kaboomtsss!

Fin skyltning hos Dior. Gick inte in, den serien känner jag som min egen ficka och deras kläder är inte sydda för sådana fluffiga personer som moi. Ex Nihilo besöker jag nästa gång – deras dofter känner jag inte alls och det innebär att jag måste satsa på dem ordentligt tidsmässigt. Det kunde jag inte nu så det var bättre att skippa helt.Annick Goutal. Det är ett parfymhus som inte heller finns på min prio-lista. Har testat så många av deras dofter och för min näsa passar de inte alls. Men för en rookie – spana in bland Goutals parfymer, det är det värt.Place Vendome. Här skulle vi gå bananas. Och det gjorde jag. 😀 Som ni vet (Parfymshopping i Paris – planering) hade jag planer att besöka Chanel – jag har ju väntat med att testa deras nyaste Boy för att lämna denna högpunkt till Parisresan.

Jag måste bara berätta en pinsam historia…

Jag gick till Chanel på Place Vendome. Fick genomgå en riktigt jäkla säkerhetskontroll vid ingången. Inte så konstigt, tänkte jag, det är ju så många butiker i Paris som är mer försiktiga efter attackerna. Men här var de extremt noggranna. Det var naturligtvis inga problem och jag blev insläppt av ytterligare en vakt, kom in och dog litegrann… Diamanter, guld, ädelstenar, klockor, marmor, ja, en modern palais royal… Fyra stycken vakter i varje rum, inga kunder… och inte en droppe parfym!!! Oopsan, här har jag ingenting att göra, tänkte jag och gick ut. Frågade samma vakt var har parfymerna tagit vägen så visade han mig en pytteliten skylt vid dörren: ”Chanel. Joaillerie”.  Juvelerare! De säljer endast juveler/smycken där! Så tips – vill ni handla kläder eller parfymer där – don’t even bother.

Och jag ville liksom köpa en mascara XD.

Vet ni att formen av klassiska Chanelflaskor  är inspirerade av just Place Vendome?

chanelbottlemain (1)
notcot.com

Comme des Garcons på Place Vendome:

Parfums Costes – hotell, parfymeri, klädbutik, olika lyxpryttlar på ett ställe.

Modehuset Torrente – jag gillar deras ”kaffiga” L’Or de Torrente.

En till Guerlain i Paris:Atelier Cologne. En trevlig gubbe som gärna visade allt nytt, men tappade intresset när jag ärligt sa att cologne är inte min grej. Ja, Karolina i ett nötskal 😛 Men jag uppskattar deras dofter – gillar man fräscha, lätta och hållbara dofter så är Atelier Cologne ett toppenalternativ, verkligen. Kolla på deras hemsida – de har ett superbra discovery set med samples och fina kort till det. Billigt dessutom.Fin butik!Kan du inte bestämma dig så får du en doftpresentation i en sådan miljö:Det här är bara superfint! En liten verkstan där de gör personaliserade läderband till Ateliers flaskor. Färgerna är underbara!Ett namn på läderbandet? No prob!Någon sorts summering av resan – förutom underbara Santal de Mysore så köpte jag ganska mycket smink, hudvård å annat bråte 😛Och det som händer aldrig har hänt – jag fick en allergisk reaktion på parfym! Sjukt, jag, aldrig! 😉 Overload? 😉

Skriv en bildtext

Update, november 2017:

Besök också mysiga lila Marie Antoinette (Rue d’Ormesson) med sina välutvalda märken såsom Vero Profumo, Histoires de Parfums, Oriza L. Legrand, Isabey, Robert Piguet, Le Galion, Frapin, Houbigant, Jardins d’Ecrivains mm.

Marie Antoinette, Paris

Och så hann jag besöka Jovoy, en av de finaste parfymerierna i Paris med tiotals nischade, lyxiga och high-end märken (bara gå dit while in Paris!). Vi fick en härlig presentation av parfym från Dusita Parfums. Pissara Umavijani, märkets grundare, är en av de mest härliga människorna i branschen!

Pissara Umavijani, Dusita Parfums

Vilka märken hittar man på Jovoy? Alldeles för många för att skriva om de alla, men kolla på bilderna:

Fragrance du BoisJovoy Paris, seventh heaven för varje parfumistaAlexandre JGrossmithParfumeurs du MondeMasque MilanoRoja ParfumsThe House of OudLes Liquides ImaginairesMoi. I himmelriket! ;) Jovoy Paris

Andra delar av parfymreseguiden hittar du här:

Parfymreseguiden – Paris. Le Louvre.

Parfymreseguiden – Paris. Serge Lutens.

Pafymreseguiden – Paris. Guerlain.

Parfymreseguiden – Paris. Le Labo.

Parfymreseguiden – Parfymerier du måste besöka i Paris.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s