Veckans doftnot – ros. Dagens doft, dag 2 – Donna Karan – Black Cashmere

Mmmm, så tacksam jag är att det är snart höst och min hud kommer att tolerera finare, mer sofistikerade och tyngre dofter, precis som jag vill! (Men jag kommer att sakna underbara sommaren, SÅ korkad är jag inte 😛 ).

Det finns naturligtvis dofter som helt enkelt inte mår bra på en sommarhud. Period.

Red-Rose-tall-l

Och en av sådana dofter presenterar jag idag. Den har tyvärr tagits ur produktion (whyyyyy?!?) så den är definitivt nischad i mainstream. Har du några dyrbara droppar av Donna Karans Black Cashmere så vårda dem ömt.

Det är ingen sensu stricto rosparfym, men den innehåller tillräckligt med fin, majestätisk ros för att nämnas här just under ”rosveckan”. Hundraprocentig unisex, som de flesta av dofter jag skriver om här.

Rodrigo Flores – Roux har skapat den i 2002 så det är egentligen ingen jättegammal doft, även fast den kunde ha legat på samma hylla som Norma Kamalis Incense. För det finns likheter mellan de två (OBS! Om Incense är en kanon, Black Cashmere är en hakebössa).

Donna Karan Black Cashmere

Black Cashmere är en väldigt rik och fyllig doft – orientaliskt träig (nysågat äppelträ!) med tydliga inslag av patchouli, muskot och saffran. Och en hel del rökelse. Den öppnar med peppriga noter av blomnejlika och nymalen muskot för att direkt sätta sig i porerna och täppa dem med den vaniljiga amberackorden. Jag upplever den lite söt – på det sättet som torkade frukt kan vara. Alltså blyga i doften, men tar man en tugga… 😉 Rosen finns där hela tiden – i början som en liten, elegant blomknopp, för att senare öppna upp sig och förföra alla runt omkring med sin präktig närvaro. En röd ros på en mörkbrun sidenkudde (nej, inte kashmir)…

Basen i denna doft är verkligen en ikon av höst- och vinterdofter. Mmmm….

Och btw, väldigt fin flaska – som en slipad sten eller datormus. 🙂

Donna Karan Black Cashmere

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s