Veckans doftnot – ros. Dagens doft, dag 4 – Serge Lutens – La Fille de Berlin

Torsdag, dag 4. Jag börjar inse att för mycket ros gör mig lite uttråkad på den ingrediensen ;). Men är det utmaning så är det! (Och så kan man fuska med andra dofter på kvällen 😉 ).

Dags nog för en ganska fräsch ros – La Fille de Berlin. En tjej från Berlin. Associationer med Moschinos Cheap & Chic och currywurst undanbedes (note to myself alltså, såhär doftar Berlin i min näsa. Plus avgaser.) Ingen tantvarning den här gången heller – doften är rak som Stairway to Heaven. Det kanske inte var meningen, Lutens gillar ju olfaktoriska utmaningar, men här händer det inte så mycket än ros, ganska taggig, pepprig sådan som svider lite i näsborrarna och en nypa viol på det. Kanske lite torr-träig i basen också. Och allt så otroligt välblandat! 🙂

Serge Lutens, La Fille de Berlin
Serge Lutens, La Fille de Berlin

Jag gillar det – inte alltid har vi lust för komplicerade kompositioner. Och Berlinbruden fungerar så bra på en halvkall sensommardag, i början av höstterminen. Ung, vacker, en aning intelektuell tjej i en gammal, svart trenchcoat. Vill du börja med enkla rosdofter av bra kvalité så här har du en sådan.

Serge Lutens, Le Fille de Berlin
Serge Lutens, Le Fille de Berlin

Lutens själv beskriver den doften som något mer komplicerat, mer sofistikerat, men, excusez-moi, den här gången köper jag det inte – det är ingen pionjärdoft, visst finns det några alternativ till den (även billigare), men den är definitivt värd att testa!

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s