Underbar avslutning av rosveckan – Dag 7 – Armani Privé – Cuir Noir

Jag hade andra planer – jag trodde i början av veckan att Calligraphy Rose med sin balsamiska, tunga ros kommer att passa fint på en ros-söndag. Och det gör den, men jag är inte särskilt sugen på den idag. Därför väljer jag en ännu mer festlig doft från min favoritserie – Armani Privé.

Här har vi en massa underbara ingredienser som gör min näsa galen av lycka 🙂 Lite Nasomatto såhär ;). I huvudnoterna finns sandelträ, rosabsolu, koriander och muskot, läder, rökig guajakträ och oud i hjärtat samt vaniljabsolu från Tahiti och benzoin i basen. Hur gött som helst!

3605521560995
Armani Privé, Cuir Noir

Läder i den kompositionen (franska cuir = läder) är inte lika uppenbar som i andra läderdofter (oavsett ursprung) så namnet är lite missvisande. Den omfamnande noten smyger runt som någon sorts mystisk aura, den lämnar plats till träiga dofter där vanilj och guajak är absoluta kungar. Tack och lov oud spelar inte någon huvudroll här (vill du ha Oud från Armani så satsa på Oud Royal, ååååhhh!).

Jag älskar den, precis som några andra från samma linje – på något sätt passar de både som mysdofter och powerdofter, när man behöver det. Hartserna i basen blandad sig smaskigt med vanilj och så får vi nästan gourmand’ig, lite sötare avslut.

En mörk, sensuell mys-powerdoft. Ja, precis så :D.

Unisex. Projicerar kanske 1m (jobbsäker?) och håller inte extremt länge, men ca 3 timmar i toppstyrka.

För att summera rosveckan – det har varit trevligt att gräva fram vissa lite bortglömda dofter, men jag är faktiskt ganska uttråkad på rosor nu :P. Ser fram emot en ny vecka med andra roliga ingredienser – tänk att jag inte hann gå igenom ca 70% av samples som jag fick på Esxence. Just det, någon Pitti Fragranze blir inte heller i år tyvärr – jag är alldeles för överbokad för att göra något så kuligt denna höst :/ Men nästa år – garanterat!

Rosdofter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s