Höstens pudriga dofter

Det kommer nu en sådan speciell tid på året när sommardofter passar inte längre och rika, amberbaserade dofter passar inte ÄN.

Jag har funderat lite sittandes på morgonbussen och kom fram till att parfymer med pudriga noter funkar bäst nu – både de blommiga med viol och vanilj och de kallare, med t.ex. irisrot och träiga inslag. Omfamnande på en kall morgon och fortfarande… myskigt (och mysigt) rena under varma eftermiddagar, lite retro och sjukt bekväma, purrfect!

Jag har skaffat mig några under senaste två åren. Innan dess var jag ganska skeptisk mot puder och mysk ;). Smaken utvecklas och jag mognade till dem (från baby powder till Meteorites 😉 ). Så glad för det!

Jag ville också ta upp en mainstreamdoft som jag upptäckte för några veckor sedan – jag tror att den lanserades i våras: Narciso Poudree – pudrig mysk, sensuell tonka och sexuell jasmin – jag köpte en liten dekant av denna :).

Narciso Rodriguez, Poudree
Narciso Rodriguez, Poudree

Just det! På tal om mainstream – om jag minns rätt så doftar Valentinos Valentina Poudre väldigt pudrigt-feminint! Men försvann den inte alldeles för fort från huden? Måste testas igen! (Och flaskan!).

Valentino, Valentina Poudre
Valentino, Valentina Poudre
Amber Alert, The Fragrance Kitchen
Amber Alert, The Fragrance Kitchen

Amber Alert – The Fragrance Kitchen -västerländsk puder i orientalisk tappning med överraskning i form av en liten korg med hallon i.

Chloe Love, lite för blommig och söt för mig, men en bra grej rent generellt! Testa också Eau Intense – en fuktig, sensuell iris ofamnad i mysk…

Chloe, Love, Chloe
Chloe, Love, Chloe

Lorenzo Villoresi – Teint de Neige – lyxig puderask i flytande form. Inget mer, inget mindre. Enkel, men ganska tung heliotrop-puderdoft.

Lorenzo Villoresi, Teint de Neige
Lorenzo Villoresi, Teint de Neige

Keiko Mecheri – Peau de Peche – jag älskar den kompositionen – puder och persika, persikopuder 🙂 Tyvärr, en kvart på huden och borta. Så jäkla synd! 😥

Keiko Mecheri, Peau de Peche
Keiko Mecheri, Peau de Peche

Incarnata av härliga Anatole Lebreton – underbar kombo av pudrighet och mocka med inslag av hartser. Håller i timmar!


Glöm inte den pudriga, viol-irisiga Equistrius från Parfums d’Empire. En slappna-av-elixir, på riktigt!

Det var mina förslag (iaf några av dem) – vilka pudriga dofter gillar du? 🙂

Ha en väldoftande övergång, hösten doftar himmelskt, fumies! 🙂

1 kommentar

  1. Mina puderfavoriter är: Van Cleef Arpels, Bois d Iris, Annick Goutals, Mon Parfum Cheri, Par Camille, Histoires de Parfums, 1889 Moulin Rouge, Etat Libre d’ Oranges, Putain des Palaces.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s