It’s patchouli time! Patchoulivecka dag 1 -Malbrum Parfums – Tigre du Bengale

Alla har vi hört talas om patchouli i doftsammanhang. Vissa har även utvecklat ganska starka omdömen om just den ingrediensen. Men det som oftast missas är att patchouli kan ju dofta på så många olika sätt! De flesta tänker på den tunga, nästintill narkotiska doften av patchouliolja som spred sig på 60/70-talet med hippie kulturen. Eller den jordiga, fuktiga doften av källare. Eller kanske den torra, örtiga patchouli? Ja, den lilla plantan har väldigt många ansikten – blandar man den med andra dofter så kan det uppstå en verkligen svårslagen kombo (patch + rökelse, patch + sandelträ, cederträ eller ros).

Patchouliolja, förutom sin ljuvliga doft, påverkar människan på ganska många olika sätt – kolla här vad Organic Facts har att säga:

patchouli1
Patchouli

Visst låter det bra?

Den här vecka kommer att dofta patchouli i alla dess former och det ser jag fram emot. Jag gillar faktiskt den mycket mer än ros som var vår hero för två veckor sedan ;).

Efter en solig och underbar helg vid havet måndagen välkomnar oss med skitväder – finns det någon doft som passar bättre än patchouli då?!

Nä. Särskilt om man blandar patch med olika hartser, som Malbrum Parfums i sin magnifika Tigre du Bengale. Den här parfymextrakten är inte för alla. Inte för de fega. Den är mäktig som en riktig bengalisk tiger. Kungstiger.

Balsamisk myrra, lädrig labdanum, söt tobak och animalisk, svettig kastoreum står i falang med narkotiska patchouli. Jag blir starkare av den doften och för mig är det en synonym av en power doft.

14192112_10208635253337522_8953872693395036115_n
Malbrum Parfums, Tigre du Bengale

 

Den lite vassare kanten (som försvinner dock ganska fort) kommer från saffran – en nypa saffran finns här också. Jag var faktiskt lite förvånad att det är Delphine Thierry som har skapat denna – henne förknippar jag mer med Contre Lui – läs om den här, men det hon gjorde för Malbrum är verkligen ett mästerverk! Kolla gärna den nya Bagheera, Wildfire eller Psychotrope! Helt crazy! 😀

Ja, jag tycker att Tigre du Bengale är den optimala (ekhm, bredvid Coromandel) patch fragrance. Där patchen bugar sig framför den majestätiska, kungliga myrran…

Följ med på patchouli-resan! 😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s