Nasomatto – Baraonda

Nu har den anlänt! Gualtieris nyfödda bebis.

Jag sitter här och svävar på en fluffig moln, mätt på rom och välkryddade himmelska desserter med hackade, rostade nötter på. Allt detta serveras på en bricka av sandelträ….

Nasomatto, Baraonda
Nasomatto, Baraonda

Nu känner jag den lite bättre. Jag testade den hela kvällen igår och jag kan konstatera att:

A) det är inte Gualtieri som skapade doften eller

B) Gualtieri har blivit en gubbe och börjat göra parfymer som inte längre sparkar i käften. Läs till exempel om hans Black Afgano och Pardon.

Jag antar att vi kan utesluta punkt A. Alessandro, du har blivit en gubbe 😛 Plus att han annonserade slutet av projekt Nasomatto för ett par år sedan… och kom tillbaka, som Kent, pardon, som en boomerang 😂.

Baraonda är väldigt fin. Boozy, nutty, spicy and woody. Och utvecklas så himla olika på olika personer! Oftast var det kvinnor som fick den kryddiga sidan framhävt. Och på män doftar den mer sensuellt, djupt, torrt och träigt. Lite bättre än på kvinnor faktiskt – obs! väldigt subjektiv opinion ;).

Hållbarhet garanterat under en hel jobbdag (funkar på jobbet kan jag tänka mig), men Baraonda blir ganska hudnära efter ett tag. Det finns inte så mycket av den starka spritigheten från öppningen i drydownen. Fine for me! 🙂

En aning gourmandig och superbra till hösten!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s