Väldoftande adventskalendrar 2016

DEN tiden på året. Tiden när alla shopaholics äntligen hittar en superbra anledning slash ursäkt till att gå bananas och spendera ännu mer på skönhetsprodukter. Jag har redan köpt några presenter till mig själv 😉

För att citera underbara Paul (i den rollen Simon J Berger) från ”Torka aldrig tårar utan handskar”: ”Jag firar inte heller jul men nu talar vi dekorera lägenheten med glitter och då är jag helt med”. Ja, dekorera lägenheten, köpa julklappar, äta gott, umgås och köpa minst en adventskalender. Inte nödvändigtvis i den ordning 😛

Det finns redan några bra förslag lite här och där, jag skulle dock vilja lägga mer fokus på dofter naturligtvis. De flesta kan nu det där med att handla från utländska butiker på nätet så jag utgår ifrån att det inte behöver vara svenska webshopar.

Vad finns det att välja mellan?

Mitt intresse väcks när det doftar gott. Den första kalender som jag skulle vilja ha kommer från engelska Jo Malone. Parfymer i olika koncentrationer, peelingar, doftljus och bodylotions. Så vill du testa husets otaliga kompositioner så är detta en bra början. En dröm! 260£

The Body Shop erbjuder tre alternativ i år, för olika djupa plånböcker. Hudvård, doft och makeup ingår. Både klassiska och limited editions. Från 800 till 1200kr. 

Amerikanska Yankee Candle lanserar ytterligare en kalender: 23 värmeljus i jul/vinterrelaterade dofter: All is Bright, Festive Cocktail, Christmas Cookie, Macaron Treats, Snowflake Cookie samt en votive ljus till Julafton (Christmas Eve). 25£.

 

Estee Lauder. Fokus ligger naturligtvis på make up och hudvård men minisar med ELs parfym hittar vi här också. 205£.

  

Molton Brown. Massor med väldoftande minisar av shower gels, schampo, handtvålar, doftljus och hårinpackning från deras originella doftserier. Plus för små, separata, gulliga boxar. 1650kr


 Diptyque. Edt:s, kroppslotions och doftljus (större på julafton). Lyxigt! Finns att köpa på Selfridges för 250£.

 

Lush. Underbara naturliga produkter som inte doftar hälsokostaffär. De flesta produkter från Lush doftar hysteriskt gott – min favorit – den svarta Coalface-tvålen doftar bl.a. mjölkig lakrits, rosen- och sandelträ. Varje gång jag använder den (ofta!) så kämpar jag verkligen för att inte stoppa den i näsan 😂. Jag vill stå i duschen i timmar och inhalera liksom 😂. Gott och blandat i kalendern. Vill ha den också! Obs! 12 dagar med badbomber, tvålar och duschkrämer. 53£.

Ett bonus som gör att jag börjar dregla, tyvärr skickas den inte till Sverige 😢 Den bästa i år: http://www.libertylondon.com/int/beauty-advent-calendar-2016-R072616006.html?dwvar_000524554_color=98-NO+COLOUR&referrer=departments#start=1&source=Rakuten&ranMID=41662&ranEAID=TnL5HPStwNw&ranSiteID=TnL5HPStwNw-lk0MNzLLFcE.wBHjugUzHA


Eve Lom, Diptyque, Le Labo, Byredo, Malin + Goetz, Dermalogica, Blink mm. Har du vägarna förbi Liberty så köp en åt mig, jag swishar! 😉

Det finns tiotals mer. Vilken kalender väljer du från kalenderhavet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s