Daisy Beauty Expo 2017, dag 2 – mässa

Att vara uppe med tuppen på Slussenterminalen en lördagmorgon är inget att rekommendera. Men hade jag varit tvungen att simma från Nacka till Strömkajen för att delta i Daisy Beauty Expo så hade jag gjort det! 😀

Vi började dagen med en god frukost för att senare bege oss mot utställarnas montrar. Att säga montrar är lite fel sagt – vissa har satsat stort! L’Oreal bjöd till le appartement, väldigt élégamment. Vi kunde tafsa, testa och leka med alla produkter som lanseras inom kort – allt från hållbara lip paints i fina färger, matta läppstift och paletter till sminkborttagning i olika former och hudvårdsserier. Plus skumpa. 😀

 

L’Occitane står hög upp på min att besöka-lista. I ett mysigt rum har de samlats en hel del pärlor av deras väldoftande sortiment, hela populära mandelserien, rumsdofter och den nya hudvårdsserien med pion som huvudtema. Allt i l’Occitansk stil – härliga och vackra dofter från naturens mest olfaktoriskt begåvade växter (ha! vem som orkar söka en synonym för ”väldoftande”?! 😀 ). Pionserien fick jag ta hem och hann testa mattande krämen och CC, det ser lovande ut!

 

Franska spa-märket Cinq Mondes var med och presenterade produkter inspirerade av olika skönhetsritualer – alla doftade gudomligt och jag är särskilt förtjust i fytoaromatiska mistar – Eau Egyptienne (lotus, ros, mynta, geranium, cypress, enbär, myrra, jasmin, kummin, rökelse), Gardens of Carthage (bergamott, ros, jasmin, ceder, muskot, rosépeppar), Rose Petals (marockansk ros), Orange Blossom Petals (neroli och pomeransextrakt), Eau de Siam (bergamott, apelsin och guaiacträ), Eau de Bangalore (vaniljextrakt och kardemumma). I Aromacology-linjen finns det också badoljor och doftljus, också i ritual-tema: Ritual från Japan (ros och ingefära), Marocko (apelsinblommor och blad), Siam (bergamott och guaiacträ), Java (eukalyptus och kanel), Bangalore (vanilj och kardemumma). Mmm!

dsc_0246
Cinq Mondes fytoaromatiska mistar

 

Rosenserien var med och visade sina produkter med havtornsolja (Body Oil with Sea Buckthorn), Gentle Peeling och en hel hudvårdserie för män. Den doftade väldigt fräscht, på ett klassiskt vis – citrus och trä. Snart kommer det en tinted moisturizer i två nyanser också.

Hos Dior. Jag fick dofta på fjolårets Poison Girl EDP (nominerad i Daisy Beauty Awards), årets Poison Girl EDT och en nyhet – Dior Homme Sport pour homme som blir en ersättare för Dior Homme Sport från 2012. En explosion av citrusar: apelsiner, citroner, grapefruit toppad med rosépeppar (whoa, så mycket energi! 🙂 ) och vetiver. Mitt käraste sandelträ slog mig från en blotter på vägen hem, jag hade tydligen stoppat den lilla pappersbiten i väskan, fin överraskning!

Och härliga människor på det. Sa jag att jag fullkomligt älskar människor med passion för dofter? Det är ju alltid superbra karaktärsdrag! (Nä, det funkar inte med människor med passion för, typ, bilar 😛 ).

 

Hos Scandinavian Cosmetics fick vi testa den 25:e sommardoft från Escada. Massor med hallon, passionfrukt och makaroner-sötma. Fiesta Carioca-galore! Lacoste lanserar Eau de Lacoste L.12.12 Magnetic för henne (den rosa med violblad, tropiska frukter, jasmin och bas av patchouli och vanilj) och för honom (den blåa, med viol, enbär, patchouli och ambra). Kändes som sommar i flaska.

 

Hos Yves Rocher fick jag göra en hudtest – det visar sig att jag har ganska så kraftig talgproduktion (ingen som helst överraskning) och bra skin texture, moisture grade och elasticitet (det var en glad överraskning). Och de levande blommorna doftade himmelskt! Jag fick en massa produkter som är anpassade just för den typen av hud och kommer att testa dem gärna snart.

Revlon tog över scenen och visade hårvård och styling.

dsc_0276
Revlon

Derma ProMedical visade en hel del produkter och häftiga behandlingar inom estetisk dermatologi (som IcePeel och IceMask).

Hos Eucerin fick jag många pressprover  med min hudvårdskärlek – hyaluronsyra. Serien Elasticity+Filler lämpar sig framför allt för mogen hud, men det är aldrig fel med lite hyaluronsyra ;). Så fort mina gamla produkter är slut så tar jag upp dem här på badrumshyllan! Låter lovande, fast tyvärr luktar inget (se hit, allergiker!).

dsc_0296
Eucerin, Hyaluron+Filler

Hos Apoliva fick alla supertips angående färgnyanserna och en massa nyttig info om ingredienser. Klassiska, very likeable nyanser av allt. Ögonbrynspenna iz my friend already ;).

Det nylanserade märket Acasia lockade med kollagensheetmasken. Och rengöringsmjölken, repair cream’en, samt recovery masken.

 

Hos Garnier – här fanns det vardagliga klassiker och nya produkter med spännande doftingredienser (havremjölksserien doftar supermysigt!). Titta på detta rum, så fint inrett med olivträd! Plus handmassage till det.

 

Mette Picaut’s härliga Hydra Lagoon Overnight Mask med ädelstensextrakt (malakit), avokado, pentavitin och squalene verkar lugnande för stressad hud. Plus några till.

dsc_0322
Mette Picaut, Hydra Lagoon Overnight Mask

Hos spanska Atache fick jag testa C-Vital produkter med vitamin C, den testade jag inatt (supertrött efter hela intensiva veckan!) och min hy såg verkligen utvilad ut! Superlikey!

dsc_0326
Atache Cosmetics

Hos ghd-grabbar har vi pratat om så många intressanta saker (alltså, ni skulle kunnat skippa att fråga mig om dofter, hahahah! 😛 ) så jag glömde helt att ta bilder! Sorry för det, men jag vill bara säga att jag fick håret plattat och glänsat. Fint!

Hos nästan varje utställare fanns det möjlighet att genomgå någon sorts behandling. Min plan var att, för att hinna med allt, gå runt och prata med folk först, samla på mig information och small talka och sedan börja med något riktigt avslappnande. Men det var så härligt överallt och vi har pratat om så många intressanta saker att jag hann bara med en enda behandling! 😛 (Akademiklinikens, LYX Cosmetics och Lachrome-lacken var väldans lockande!) Men det gör inget, jag kan läsa om det hos de andra, jag känner mig supernöjd ändå! Jag kunde inte heller varit med på afterworken, min lilla aikido-mästare 😉 behövde lite pepp inför viktiga pass på lägret, mamma ställer upp naturligtvis! Dessutom med några presenter – vem säger nej till Garniers olive-linje? 😉

Stort tack till hela Daisy Beauty-gänget för att jag fick komma, att ni gör det för oss! Ni är grymma! ❤

Och här finns det ett inlägg om föreläsningarna vi fick lyssna på i fredags, den första dagen av Daisy Beauty Expo.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s