Daisy Beauty Expo 2017, dag 1 – föreläsningar

Jag sitter här hemma och darrar av lycka och obeslutsamhet – var skall jag börja någonstans, vad ska jag visa först, i vilken ordning, vad ska jag skriva om? De två senaste dagarna har varit proppfulla med nyttig info, sköna upplevelser och framför allt – underbara människor! Just det – bra produkter och supergod mat också! För att inte glömma härliga konsistenser och fina dofter!

På tal om dofter – jag ska ta det på mitt vis – jag ska fokusera mig på dofter, OK? (Det kommer mer i nästa inlägg). Det fanns ett megagäng av superduktiga bloggare och journalister på plats, jag går inte in på deras territorium :P. Btw, det var verkligen trevligt att träffa er alla IRL!

Daisy Beauty Expo startades i fredags med en supergod lunch på Tändstickspalatset, ett bra ställe för mindre mässor, konferenser och andra möten (plus endast kvinnor i ledningen!). Direkt efter lunchen började föreläsningarna som jag väntade på med spänning – med hundratals konferenser i bagaget, den var min första helt fokuserad på skönhet, fantastiskt!

dsc_0199
Daisy Beauty Expo, Tändstickspalatset

L’Oreal presenterade sitt hållbarhetskoncept, berättade om hur dem jobbar med CSR på företaget (är alla koncernens dotterbolag lika engagerade?, det glömde jag fråga om) och presenterade nylanseringar för våren 2017. Och ja, det kommer en hel del häftiga produkter – jag ser fram emot att testa deras nya ögonbrynspenna Brow artist X pert för mina jävla ögonbryn har tydligen bestämt sig att flytta söderut. Me no likey.

L.Y.X Cosmetics presenterade vattenbaserade nagellack: Lacqua och Lachrome – och det var intressant även för mig som älskar Striplac-konceptet (btw, Alessandro, skärp er och släpp fler färger för fasen, nu är jag uttråkad på dem gamla!). Det blir spännande att testa! 😀

Efter det lyssande vi på härliga Mette Picaut som lanserar en ny ekologisk produkt med malakit på ingredienslistan: Hydra Lagoon Overnight Mask – och den verkar fungera så mycket bättre än malakit i parfymerna 😉 Jag testade dock Hydra Miracle Serum – vilken underbar återfuktning!

dsc_0220

Sist men absolut inte minst: Apoteket presenterade nya makeup produkter i serien Apoliva och information om ingredienserna i dessa, samt var ingredienserna ifråga kommer ifrån. Väldigt bra serverad information! Som grädde på moset fick vi lyssna på Pär Svahnberg från Toxintelligence som berättade om bl.a. omtalade mikroplaster. På bilden ser du en kort sammanfattning.

dsc_0238

Och det var allt för dagen föreläsningsvis. Jag känner mig mycket klokare nu 🙂 Samtidigt som jag började fundera (igen!) varför är doften fortfarande utanför dessa huvudtrender? Doft, som påverkar oss människor på så starkt och på så många olika sätt… Men för att summera: en väldigt bra dag med väldigt bra program och fantastisk organisation.

Aptiten är väckt. 😛

Mer detaljerad relation från andra dagen av Daisy Beauty Expo finns här! 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s