Ett snabbesök på NK – några vårnyheter (dessutom bra sådana!)

Våren är här. Inte på grund av väder (men snart så, jag känner det!), men med tanke på alla nysläppta dofter ute på butikshyllorna. Jag tänkte inte presentera alla (då skulle jag behöva säga upp mig från jobbet), men jag väljer nog några intressanta förslag jag sniffade igenom på NK i lördags.

En gammal goding kom tillbaka efter sisådär 7 år. Tom Fords Bois Marocain. Jag minns den inte supernoga, men den är ganska lik den första versionen – massor med Virginia ceder (vass, tydlig, kryddig), cypress, peppar och en hel del sandelträ. Virginia ceder gör att doften svänger åt det jobbiga hållet som sandelträ i vissa dofter hamnar – i burken med saltgurka. Pickles varning alltså. Ungefär som i Santal Blush.  Men det går över någon gång efter en timma. Eller två. Eller tre. Ja, hållbarheten är definitivt bra här.

 

Tom Ford, Bois Marocain

 

Hermes Eau des Merveilles Bleue – en fräsch version av Eau des Merveilles. Det finns tydliga likheter mellan dessa två, men Bleue är mer marin, inte på det gamla tråkiga viset med påhittade havsbrisnoterna, men med lite mineralisk doft av fuktig sand, saltiga inslag, som havsvatten och den doften man känner när man sitter på en träbrygga en varm sommarkväll. Eller på en båt någonstans i Skärgården. Plus patchouli på det. Fint! Och super till sommaren!

img_0405
Hermes, Eau des Merveilles Bleue

Denna har jag redan skrivit om – Mon Guerlain från Guerlain, en längre berättelse om denna doft hittar du här. På bilden ser ni: flaskan till höger är en flaska i sin normala storlek (100ml), till vänster en underbar factice (en stoor (1,5 – 2l?) flaska fylld oftast med färgat vatten, används endast för dekoration) och om ni tittar mot flaskans botten så ser ni en miniatyr, med den riktiga juicen den här gången, liten och supergullig ;).

img_0407
Guerlain, Mon Guerlain

Och denna – Byredos Bibliothéque. Ni som läser mina inlägg ett tag vet att jag är… ganska skeptisk när det gäller Byredos dofter. Men denna verkligen var en positiv överraskning, även om inte helt wow på grund av samma anledning som alltid (den parfymen finns ju redan!). Denna fining doftar nämligen som en av Armani Privés skapelser – Cuir Amethyste. Viol, mocka, vanilj, patchouli. Känner jag vibes av Bullion här också? Väldigt fint, det börjar hända nå’t, nå’t positivt med Byredo! Rätt riktning!

img_0408

Det var det för det här besöket. Det kommer nog mer roligt till sommaren så… håll utkik! Och kommentera gärna vad ni tycker om dessa dofter, har ni hunnit testa? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s