Skönhetsprodukterna som doftar bäst

Nej, jag kommer inte att börja skriva om skönhetsprodukter nu ;). Inte om deras funktionalitet eller ingredienser iaf, det som dock intresserar mig jätte, jättemycket (som ni redan vet) är ju dofter. Mina skönhetsprodukter (de flesta iaf) måste, förutom att de ska funka, dofta gott. Gärna supergott ;). Ni som inte gillar parfymerade hår-, hudvård eller makeup – hoppa vidare, jag vet att ni finns och respekterar det, men här är det andra förutsättningar.

Och jag har några produkter som verkligen levererar när det gäller deras doftsättning. Och faktiskt fungerar bra till det de är skapade för, det är ju ett stort plus! Jag skulle aldrig använda dem annars. Tror jag :D. Här kommer några av dem:

RENGÖRING

  1. Emma Hardie Moringa Cleansing Balm – bortsett att den fungerar som bästa ansiktsrengöring i världen (särskilt tillsammans med de sköna cleansing clothes som Emma Hardie säljer också) så innehåller den massor med skatter som vitaminer, moringafrön och strandsilja så doftar den underbart gott av mandarin, apelsin, jasmine och ros, så krispigt, fräscht, som någon sorts surt godis 🙂 Med lyxspakänsla.
  2. L’Oreal Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel – förutom att den tar bort all smuts och make up från mitt ansikte så doftar den uppfriskande gott – citrus, eukalyptus och lite träigt, som ceder.

 

Skriv en bildtext

 

3. En nyhet i mitt badrum – flyttande handtvål med superhärlig träig doft av svart ek, ceder och en nypa sandelträ från gotländska Idyllien. Jag vill ha den som parfym!

4. En grej jag köper varje gång jag är hos min mamma i Grekland eller i Frankrike, eller Polen – Le Petit Marseillais duschkräm med doft av karitésmör och acasia. Såååå härlig och mysig doft så man vill gråta ;). Detta är ungefär min tjugonde flaska. Och jag har fler uppbunkrade.

5. Mediterranean Body duschkräm med doft av kokos, en fin kokos (ni vet, ibland blir det en låtsaskokos istället, den ofina syntetiska känslan vill vi inte ha). Innehåller hyaluronsyra och kolagen dessutom. Jag har inga problem med min hud (kroppshud i synnerhet) så jag vet inte om den är bra eller inte, den är trevlig att handskas med :P.

img_0387

Hoppsan, jag har glömt Coalface från Lush! En relativt vanlig tvål med annorlunda doft, men jag vill verkligen inte att den tar slut någon gång. Mer om den kan du läsa här. Btw, jag har skapat en doft som efterliknar doften av Coalface så jag kan ha den utanför badrummet också :D.

HUDVÅRD

6. Clarins Eau Lactée Auto-Bronzante, BUS alltså – den enda som inte ger den idiotiska maskeffekten och inte luktar kemiskt bränt hud. Den doftar blommigt, någon sorts tolkning av jasmin skulle jag tro. Tycker ni också att det är skönt när BUS inte stinker BUS? Min tredje flaska tror jag.

7. Cococares klassiska Yellow Stick med orafinerat kakaosmör. Bara. Jag älskar den! Inte bara till torr hud, men hårtopparna, armbågar, händer, nagelband, you name it! Framförallt älskar jag den när jag är godissugen, men inte vill sabba dieten – för det är ju doft av en lyxig mörk choklad! Jag smörjer läpparna och det känns att man sitter hos någon schweizisk chocolatier och avnjuter en kopp av gudomlig varm choklad. Kärlek!

8. Caudalie Beauty Elixir – jag har små flaskor av den på jobbet, i olika handväskor, hemma och i gymväskan. Doftar örtigt (rosmarin, mynta, meliss mm.), hartser, citrus och blommor (ros). Jag kan inte säga att den funkar så som producenten lovar, men den återfuktar datortrött hud och ger en kick inför ett svettigt pass på gymmet, det räcker för mig :P. Det finns inget som fräschar upp fejset (och sinnena) så effektivt!

9. Sarah Chapman Skinesis Overnight Facial – denna gör faktiskt små mirakel för min hud samtidigt som doften ger en avslappnande känsla av en härlig spabehandling. Doftar natuligt av ros, jasmin, frangipani och liite tuberos. Bara lite, annars hade det retat mig all nigh long :P. Denna rekommenderar jag verkligen för en trött, stressad hud. Läs gärna om den och testa så får ni uppleva det själva, jag går inte in på detaljer, känner mig alldeles för liten här ;). Har någon svensk bloggare skrivit om Sarah Chapmans produkter? Gör det, folkz!

10. Kings & Queens Caspar Myrrh Body Milk – myrra i parfymer är det finaste jag vet. Myrra i kroppsprodukter är väl OK. Kanske för att jag använder liknande produkter alldeles för sällan? Jag gillar verkligen inte att smörja kroppen, men när jag gör det så måste det dofta gudomligt! Kungligt och drottningigt, hahahaha!

11. Body Cream från Rituals i doften Sweet Orange & Cedar Wood doftar underbart också. Jag vill nästan ta en sked och äta upp den krämiga massan ur burken ;). Superfräscht verkligen, den använder jag ibland efter varma dagar i solen, eller efter gymmet – den piggar upp sinnena verkligen. Och ja, apelsin och ceder, inga konstigheter.

12. M Picaut Goodness Glow All Over Dry Oil – härlig allover-olja med tydlig doft av citronmyrten och havtorn. Kladdar inte och det uppskattar jag mest. Bra till håret också!

HÅRVÅRD

13. En hel serie från Saphira – den doftar hamam, en aning nötigt, träigt och alldeles underbart!

14. DevaCurl Curl Styler – en mumsig doft av kokos, ananas (pina colada!) med argan och kakaosmör – jag älskar hela serien från DevaCurl och när jag har mitt naturliga hår (läs: om jag inte keratinbehandlar det) så är mitt hår superkrulligt och frissigt. Och om jag skulle önska mig en produktlinje som inte finns i Sverige att säljas här, så är det just DevaCurl – mirakelprodukter för oss med krulligt/lockigt hår! Än så länge får typ 13 andra DevaCurls produkter jag äger vänta tills all artificially infused keratin försvinner ur mitt hår. Men jag är inte redo än…

15. Africa’s Best Textures Shea Butter Herbal Care schampo – sheasmör, sheasmör och lite kokos på det. Jag älskar den doften i håret!

16. The Body Shop Banana Conditioner – doftar som en banansmoothie. Underbart! Synd bara att doften försvinner så snabbt 😦

17. Rasta Locks and Twists Jamaican Mango & Lime Locking Gel. Den endaste hårgel jag någonsin använder. Framförallt pga att den kan det där med krulligt hår eller dreadlocks och naturligtvis doftar den så juicy! Fräsch mango med lime juice på.

Mycket frukt i håret verkar det som 😉 Har faktiskt aldrig tänkt på det förut…

MAKE UP

Här finns det inte så mycket att välja mellan. Men jag har några klassiker som jag verkligen uppskattar.

18. Yves Saint Laurent Rouge Volupté – alla läppstift från denna serie doftar underbart med juicy mango (mango igen, hmmm…). Jag har Rouge Volupté Shine i färgen Beige Blouse, min andra faktiskt. Väldigt allround nyans.

19. Klassikerna. Mina älsklingar. Guerlain Meteorites, de ”vanliga” och Perles du Dragon. Jag måste hålla mig hårt för att inte klicka hem fler härliga versioner (vissa är verkligen magiska!) för jag älskar deras doft, men let’s be honest – Meteorites är mer en leksak än något man behöver i sin dagliga rutin. Men men, tack o lov har jag hittat en discontinued flaska av Meteorites-doften i parfymform och sniffar på den lite då och då. Nöjd.

20. Lancome Star Bronzer Mineral Mat väcker sommarminnen med sin pudrig blommig doft. Det är så pudrigt smink bör dofta. Lätt, elegant och vackert. Btw, doften försvinner på huden så ni som inte gillar parfymerat smink – det är lugnt, det blir bra till slut :).

21. Estee Lauder Pure Color Long Lasting Lipstick – en härlig doft av persika, sheasmör och något annat fruktblommigt, kan inte beskriva det riktigt. Men väldigt feminin doft av läppstift helt enkelt. Tyvärr håller den inte särskilt bra trots namnet.

img_0398

21 produkter av mååånga man skulle kunna ta upp här. Det räcker nog. Nu är Sol de Janeiros produkter den stora snackis ute i bloggvärlden (Bum Bum Cream och body mist bland annat), men dessa är skitsvåra att få tag på (läs: leveransen till Sveariket kostar tre gånger mer än själva krämen såatte… :P).

Vad tycker du om parfymerade skönhetsprodukter? Vilka gillar du själv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s