Udda, men härlig – ett till inlägg om tvål. Lush – Coalface

Tillhör du också det gänget som fortfarande kan inte säga adjö till gamla goda tvålen? Jag gillar verkligen konceptet och tycker att det är härligt med en rejäl tvålkaka i badrummet. Eller åtta ;). Jag vet att det är lite passé och ”superhiperjävlaonyttigtförhuden”, men det gör mig inget. Jag gillar den rena känslan som bara en tvålkaka kan ge och upplever inte alls några problem med min ”förstörda hudbarriären”, eller nå’t. 😀 Under åren har jag testat massor med lyxiga high-end produkter, massor med vanliga matbutikstvålar och duschgeler och, under vissa perioder, ecobioveganskaheligtvatteninfusade påhitt i flytande form, men inget slår mina härliga tvålkakor!

Och huden mår bra trots snart 40 års användande av vanlig tvål. Jo, vanlig och vanlig, jag var alltid lite kräsen när det gäller tvål också – resväskan är alltid packad med några stycken lokala tvålar på vägen hem, oavsett var jag befinner mig någonstans. För det ska vara roligt med tvål, således går Barnängen bort. Men det finns massor med roliga tvålar där ute i Internetzdjungel, man kan hitta cannabistvål med silke och getmjölk, indiska tvålar med oud, myrra, äkta vetiver eller andra fantastiska ingredienser – jag skrev lite om det här. Fjolårets Hud & Kosmetikmässa bjöd också på fina tvålupplevelser, titta bara på tvålar i detta inlägg!

Det finns dock ett ställe dit jag återkommer för att köpa mina tvålar, nämligen Lush. Och det finns en tvål som fungerar superbra för min hud, den innehåller kol och pyttesmå glittrande partiklar (åh! 😍), men det är faktiskt mest doften som gör att jag köper den om och om igen – den är lite mjölkig, smörig, men det är palisander, sandelträ, lakrits och (säg vad ni vill, Lush, jag känner det där!) ho wood i Coalface gör mig knäsvag. Visst är doften udda, men vad har det för betydelse för en nischparfymjunkie? 😉

Här kommer bilder av min favvotvål – den lilla svarta är skrutten som håller på att ta slut och den stora feta biten är min nya klump jag köpte nyss, jag får rysningar av välbehag! 😛

Coalface, Lush
Coalface, Lush
Coalface, Lush
Coalface, Lush

 

Btw, ni vet väl hur enkelt det är att göra tvål hemma? Förutom några basingredienser så kan man verkligen gå bananas och skapa underbara, fantasifulla och personliga tvålar till hela släkten och kompisgänget ;). Hur gör man det, step by step, berättade jag om här.

Gillar du tvål? Vilken använder du mest isf? Svara gärna i kommentarsfältet :).

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s