Månadens doft – April 2017: Talismans Collezione Preziosa – Le Mat

April flög förbi som Techno Viking genom Rosenthaler Straße och här sitter jag lite förvånad att det blev bara några få inlägg denna månad. Men det finns en anledning till detta.
Det är nämligen så att jag har varit väldigt trogen ett tag. Eller jo, hyfsat bigamisk.

Jag fick även kommentarer att jag doftar likadant några dagar i rad och det händer inte ofta ska ni veta. Jag hade två fruar i april – den ena, ÔIKB kan ni läsa om här och den andra heter Le Mat.

Sogno Reale och Le Mat från Talismans Collezione Preziosa
Sogno Reale och Le Mat från Talismans Collezione Preziosa

Denna pärla från nischhyllan var ungefär lika viktig i april som ÔIKB så jag skriver gärna om den också.

Le Mat från italienska nischparfymhuset Talismans Collezione Preziosa (som har sina rötter i Mendittorosa Odori d’Anima). Parfymören Anne-Sophie Behaghel har levererat stort igen!

Le Mat, Talismans Collezione Preziosa
Le Mat, Talismans Collezione Preziosa

Kort sagt – en av de finaste, djupaste rosdofter jag någonsin varit i kontakt med. Alla som påstår att ni inte gillar rosparfym – ni har inte testat denna! Här har vi en elegant men boozy ros. Lite tipsy Rosita med karaktär. Jag föreställer mig direkt ett gammalt litet ekfat fyllt med en lyxig, tjock (men inte söt) roslikör gjord av många, många rosenblad i en mörk, lite fuktig källare. Ja, patchouli finns här med 🙂 Det som gör den så annorlunda mot andra ros-patch kompositioner är immortelle. En tjock bunt med immortelle, några geraniumblad, lite kryddning med nejlika och muskotnöt (en nypa verkligen), alltihop ger en ganska örtig, på något sätt organisk känsla. Plus en behaglig, lite träig bas.

Immortelle
Immortelle

Le Mat, The Fool, Narren i tarot står för ”den som vandrar utan rädsla”. Ingen April Fool alltså. Han är orädd, lekfull och går vart han vill. Och det stämmer verkligen med den auran dofter utstrålar.

Le Mat är en väldigt bohemisk doft, vild och fri, med enorm fantasi. Hur lyckas dem?! Först Sogno Reale, nu Le Mat som jag faller pladask för! Jag är lite rädd att testa de nya, Archetipo och Rituale – de är ju inte direkt billiga heller 😱. Parfymerikonsten med ett stort P!

Le Mat, Talismans Collezione Preziosa
Le Mat, Talismans Collezione Preziosa

Och flaskan och förpackningen, precis som andra flakonger från detta parfymhus – ett mästerverk med detaljer som tillåter skaparna verkligen sätta sin egen prägel på varje liten del. Jag gillar skarpt genomtänkta projekt! 👍

4 kommentarer

  1. Åh Le mat låter ju helt jävla underbar. Måste man vara parfymgeni för att få tag på denna eller är den även tillgänglig för oss lekmän?

    Gilla

    1. Ja tror helt ärligt att det är en doft som jag kommer att använda tills jag dör. Alltså, inte dagligen, men det är något av den typen… Jag brukar köpa från källan, men den finns också på Aus Liebe Zum Duft (där kan man köpa samples först, ett stort plus!).

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s