Bröllopsdoft. Var finns den optimala bröllopsparfymen?

Sommartider innebär bröllopstider för många. Härligt på många sätt och vis. Jag fick några mejl om just väldoftande rekommendationer till den stora dagen. Doften triggar ju igång minnen på helt underbart och så kraftigt sätt! Jag försöker att anpassa rätt parfym till rätt person när jag får veta lite mer om personen ifråga, men det finns några tips som jag skulle vilja ta upp här – mest för kvinnor för det är faktiskt fler kvinnor än män som skriver till mig 😉 Men herrar, trä, kryddor och vetiver funkar superfint! 😜
Det finns naturligtvis väldigt många klassiker som fungerar bra (som Diorissimo, klassiska Miss Dior, Coco eller Chance mm.), men det finns ju så mycker mer än så! Visst ska det kännas speciellt, exklusivt och glamour och visst ligger fokuset på blommorna (oftast vita blommor som t.ex. jasmin eller ylang-ylang) en sådan speciell dag, men jag vill bortse från dem helt uppenbara och konventionella kombinationer och här kommer mina förslag för den bruden som vågar skapa sina egna doftminnen:

Härliga Equistrius av Parfum d’Empire – om du gillar den pudriga irisen med choklad och mocka. En mångfacetterad crowd pleaser med avslappnande egenskaper, en perfekt kombo för en lite stressig dag.

Parfum d'Empire, Equistrius
Parfum d’Empire, Equistrius

 

Vill du ha lite mer exotisk doft så är den karibiska Alegria från Lili Bermuda ett bra val – citrus, passion fruit med rosépeppar och korianderfrön, den blommiga hjärtan består av frangipani och när den lägger sig för gott så är det dags för noterna av patchouli och träiga, rökiga inslag att träda fram. Så många olika nivåer så det är nästan magiskt!

Lili Bermuda, Alegria
Lili Bermuda, Alegria

 

Min pärla. Underbara klassiska violdoftande Meteorites från anrika Guerlain. Det blir inte mer elegans och feminitet än så här. Inga konstigheter i den doften – Meteorites doftar precis som de härliga puderkulorna – viol, heliotrop och en varmare, pudrigare iris.

Guerlain, Meteorites
Guerlain, Meteorites

 

Penhaligon’s Artemisia. Ett bröllop på en äng. En synonym av en jungfru i vitt klassisk brudklänning. Mysk, pudrig viol, vanilj, persika, liljekonvalj och krämigt sandelträ. Enkelt, rent, syndfritt, behagligt och så charmigt!

Penhaligon's Artemisia
Penhaligon’s Artemisia

 

Om du vill sticka ut lite så välj den ultrafeminina Féminité du bois från Serge Lutens. Det är så gott med cederträ, mysk och plommon, särskilt när det toppas med kryddig kanel, nejlikor och ingefära! Sötman kommer från ylang-ylang och persika. Doften utvecklas fint på huden och stannar där länge.

Féminité du bois, Serge Lutens
Féminité du bois, Serge Lutens

 

Har ni förväntat er något mer vågat från mig? 😉 Visst kan jag gå på jobbet iklädd Smoke for the soul ;), men en gifter sig inte lika ofta juh och det ska vara behagligt och det ska kännas speciellt på ett rätt sätt… Det är alltid upp till var och en – gillar du skankisar så kör på, whatever rocks your boat! 😁
Det viktigaste är att du ska känna din doft väl, hur den beter sig på huden, hur stort sillage och hållbarhet den har och hur din partner upplever den (mmm… 😉 ) – det ska absolut inte vara någon vardagsdoft, men köp din bröllopsparfym i förväg och testa, testa, testa! Jag skulle inte rekommendera doften som du inte känner väl – å ena sidan är det trevligt att förknippa en speciell doft med denna speciella dag, men testar du bara lite och sedan visar det sig att doften utvecklas åt helt fel håll på din hud så skapar det inga bra minnen (för att inte nämna en potentiell huvudvärk, eksem eller annat roligt…). Så testa den doften du väljer några extra gånger innan den stora dagen!
Jag måste nog erkänna att jag minns inte riktigt vad jag hade för doft när jag gifte mig med min älskling för 7 år sedan. Jag tror att det kunde ha varit Coco, jag skäms för att jag inte minns det, men ja, viktiga dagar stressar mig till vansinne ;).

Ni som har den dagen (de dagar) bakom er – vad hade ni för doft på er? 

Och hörrni boys and girls – stort lycka till! Hoppas livet ger er rosor och fantastiska dofter! ❤️ 👩‍❤️‍👩👨‍❤️‍👨💏👨‍❤️‍💋‍👨👩‍❤️‍💋‍👩💑

5 kommentarer

  1. När jag och min man lovade oss gemensam framtid då använde jag Dolce&Gabbana Light Blue EdT🌞

    Gilla

  2. Hej🤗
    Älskar läsa dina skriverier💝
    Parfymer är mitt mega intresse och nu när jag har läst ovanstående om bröllops tid/parfymer så blev jag väldigt nyfiken🤔
    vad vilka dofter använde våra prinsessor Sofia , Madeleine och Viktoria när de gifte sig ???
    Vet du det ?
    Soliga💐blommiga kramar Daniella

    Gilla

Lämna en kommentar