Parfym i present – en bra eller dålig idé? Discovery sets och presentaskar.

För ett tag sedan skrev jag en artikel om just detta – går det öht att köpa en väldoftande present åt någon och lyckas med valet? Så att mottagaren inte blir tvungen att låtsas att det är den finaste doften hen någonsin har fått medan själen ylar?

Jag skulle inte riskera att hamna i den jobbiga situationen om jag vore dig. Köp någon bok, porslin, ett levande djur, lite droger eller en njure istället… OK, de tre sistnämnda för du gärna skippa :D. Men allvarligt nu – det går att lyckas om du läser mina tips som jag samlade ihop i den här artikeln. Ibland behövs det bara något enkelt och okomplicerat som en bestseller i en presentask, en enkel vardaglig komposition eller en gammal beprövad goding – här har vi nyckeln. Okejrå, plus lite engagemang. Jag brukar ge bort dofter jag inte använder till mina systrar, kompisar eller någon som jag känner att hen kommer att uppskatta det. För jag definitivt köper för mycket, jag vet, och ibland köper jag blint, och ibland skiter det sig (när beskrivningen stämmer inte alls överens med själva doften), och ibland får jag arbetsprover som kanske inte heller fungerar som Karolina-doft, då får de gå vidare, det känns skönt att ge bort saker :). Men nej, jag ger aldrig bort öppnade dofter som födelsedagspresent eller så :D. Jösses, det är en flod, en parfymflod som forsar hemma hos mig…

OBS! Inga affiliatelänkar här, jag väljer efter min eget tycke och smak!

I artikeln ovan hittar du tips om dofter från den breda mainstream-hyllan, men det finns naturligtvis sköna presenter för den mer avancerade parfymanvändaren. Jag tycker att olika presentaskar är roliga att få – det kommer alltid finnas något som passar bra. Jag har tittat på det senaste settet från Beaufort London, Come Hell or High Water Discovery Set, hur fint som helst juh! Settet innehåller alla 5 dofter som huset har lanserat hittills i generösa 7,5ml storlek (priset är dock inte lika generös 😦 ). Och den här läderrulle vill jag ha i min handväska forever! Nej, det finns ingen vegansk version, men denna finns att beställa från Beaufort’s hemsida, men köp inte upp alla för jag måste också ha den, kan inte bara bestämma mig just nu (snarare: valet ligger mellan – ska jag köpa golvplankor till renoveringen eller discovery set från Beaufort. Sjukt, jag vet.)

 

Jag har fastnat för Penhaligon’s Scent Library en gång (jag ville ha bara lite av varje, för jag har det liite svårt med de flesta Penhaligon’s dofter så det var en toppenlösning) och tycker att det är ett bra urval av deras dofter (Blenheim, Bouquet, Ellenisia, Endymion, Sartorial, Quercus, Opus 1870, Artemisia, Orange Blossom, Iris Prima och Vaara) plus att jag gillar plåtburkar :D. Finns att köpa från Penhaligon’s hemsida bland annat, med leverans till Sverige. Jag vill nu ha en liknande ask med Portraits Collection!

Mixed-Scent-Library-500x500
Penhaligon’s Scent Library

För en djupare ficka finns det lyxiga alternativ i form av Amouage Classic och Modern Collections i serier för kvinnor och för män. Ser härliga ut, men jag kommer inte att köpa pga för många dofter i settet som jag inte vill ha. Men hur fint som helst… De flesta finns det att testa på NK.

 

Discovery sets från Xerjoff finns också som alternativ till en bra och allround parfympresent. Inte billiga, men de flesta av deras dofter har hållbarhet model beast så det fungerar som en sorts kompensation i detta fall. Här Xerjoff Casamorati och XJ 17/17, de finns att köpa på Insanto/Boutique Ideale och NK så du som bor i Stockholm kan gå och testa innan du slår till.

Om du söker parfym till dig själv och vill vara saker på att du hittar den heliga Graalen läs gärna mina tips om hur du ska välja för att bli nöjd med köpet länge – inlägget finns här. Vill du testa dig fram med hjälp av samples? No worries, här hittar du en artikel om hur och var hittar du just samples.

Har du någonsin köpt en doft åt någon? Vad var det för doft? Blev den en jackpot? Nää? Berätta gärna! 🙂

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s