Sample week – Tema: Andra chans-dofter, Dag 4 – Cenote – Fueguia 1833

Idag är det dags för prov nr 4. Det blev Cenote av populära Fueguia 1833. Fueguia kom till Sverige med ett urval av dofter från sin portfolio för ett tag sedan och Biblioteca de Babel eller Xocoatl har blivit riktigt poppis. Jag väljer ut en doft som jag inte har sett i deras sortiment här på hemmaplan och som jag fått från Fueguia efter ett besök i deras laboratorium i Milano.

Cenote, Fueguia 1833, sample
Cenote, Fueguia 1833, sample

Jag har testat den kanske två gånger förut, men det aldrig blev någon romance mellan oss. Framför allt på grund av en metallisk klang som jag registrerar redan från öppningen till den sista doftpusten. Som i sin tur kommer väldigt tidigt – en timmes hudnära hållbarhet, inte särskilt imponerande.

Det känns att andra chans-vecka har redan bevisat att det funkar sällan med dofter som jag har valt bort förut – passar det inte så passar det inte. Inget mer komplicerat än så.

För Cenote funkar inte på mig – en enkel, men exotisk blandning av ylang-ylang, frangipani och lite vanilj. Plus en metallisk bismak hela vägen ner. Lite som Lutensisk Laine de Verre med en aning citrusaktiga, myskaktiga påse med silvermynt i. Det borde ju klicka en varm sommardag som denna? Eller?

Nä, det gör det inte tyvärr. Veckans fråga om doften får sin andra chans besvaras med ett enkelt nej.

Tack och lov, en 100ml flaska kostar 433 dollar… Här bilden på flaskan (från Fueguias hemsida):

Cenote, Fueguia 1833
Cenote, Fueguia 1833

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s