Twilly d’Hermès

Huhuhu, den doften. Så många olika omdömen överallt, allt från wow till wtf. Jag tänkte också skriva några ord. Några välvalda subjektiva ord. 😜
Det är nämligen så att tuberos i parfymer gör att jag mår lite smått illa. Den kväver mig och gör att jag är väldigt osugen att testa doften vidare. Men jag ser i sökhistoriken här på bloggen att ni vill läsa om den. So here it comes!

Tuberos. Jag älskar den blomman i sin naturliga form, lika mycket som jag älskar jasmin i naturen, men klarar inte av den i parfymerna. Den tar så mycket plats! Den fyller utrymmet upp till taket och nästan kväver alla andra dofter. Den lilla blomman här på bilden stod på ett mysigt cafè i gamla San Juan i Puerto Rico och kändes även utanför lokalen (alla blommor verkar dofta mycket starkare där). Härlig, men jag vill inte ha den i parfym.

Tuberos
Tuberos

För Twilly är en tuberosdoft med polerad bas av sandelträ (älskar sandel, men här finns det lite för lite av det) med tydlig öppning med huvudnoten ingefära. Ingefära som i en kall, brusande ginger ale, inte nyskuren och svidande stark. Grönt galbanum dansar i näsborrarna en pardans med tvålig ackord av apelsinblommor. Som sagt, jag gillar inte tuberosen så jag kommer inte att använda den, men det är faktiskt en väldigt trevlig blandning av noter. Det är för mig en tillbakablick på Hermès anrika parfymhistoria – kvinnlig och tydlig komposition med bang! Efter alla dessa år med Ellenas efemära verk så känns det inte alls dumt. Så gillar du antiska parfymeriklassiker så kommer du att gilla den här också.

I basnoterna, i drydownen blir den lite lugnare, sandelträet är mjukt och krämigt som en varm hud insmörd med en len body lotion.

Twilly d'Hermès
Twilly d’Hermès

Jag gillar flaskan – lekfull och rolig. Men den gulliga hatten gör att doften känns inte riktigt seriös. Men iofs riktar den sig mot yngre kvinnor så någon ville tydligen ha det så helt enkelt. 😁 Christine Nagel sa ju ”It is with young women in mind, by observing their lives that I created Twilly d’Hermès. Free, bold, connected, mischievous and irreverent, they turn expectation on its head, swim against the tide, impose their own rhythm, invent a brand new tempo”. Ja. Såatte… Enjoy! 😜

Egentligen är det en somrig, solig doft – jag vet inte riktig varför den lanseras nu till hösten?

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s