Mr? Mrs? Mx! Eris Parfums

Det är alltid roligt att lära känna nya parfymmärken. Särskilt sådana som inte finns i Sverige och chanserna är inte särskilt stora att de kommer att finnas här. Tacka Internetz för alla köpmöjligheter! Eller tacka parfymmässor! Det är just på parfymmässan i Florens jag träffade Barbara Herman – en vintageparfymbloggare (gotta love swedish! 😂) och grundare av märket Eris Parfums.

Eris Perfumes
Eris Parfums

I märkets utbud finns det 4 (än så länge) parfymer med väldigt tydlig karaktär. Antoine Lie står bakom alla dessa verk (imponerande resumé med bl.a. Wonderwood, Armani Code, Secretions Magnifiques, Versaces Crystal Noir, Puredistance Warszawa, några dofter från UER MI m.fl.)

Tre av dofterna: Night Flower (patch, tonka, mocka, kardemumma), Ma Bête (animaliska, aldehydiska vita blommor) och Belle de Jour (vita blommor och mysk med mineraliska inslag) har tydliga animaliska noter, är väldigt sensuella och kräver sin bärare. Den nyaste, Mx, fokuserar kring könsfluiditet. Man kan säga att det är ju inget nytt i dagens parfymeri för så många parfymer är unisex och to share (eller vad har ni hittat på hippt ord för detta nu). Och jag upprepar igen – dofter är könslösa, precis som smakerna är det.

Mx., Eris Perfumes
Mx., Eris Parfums

Men Mx behöver egentligen ingen storytelling för det är en bra doft helt enkelt. Och på tal om enkelt – den är enkel, den är väldigt skandinavisk trots sin amerikanska bakgrund (amerikansk mamma och fransk pappa rättare sagt). Nästan lite hygge. Eller lite zen, som Tam Dao

Det är tränoterna som bidrar till detta – sandelträ och cederträ lägger sig bredvid olika hartser i raka, mjuka rader. Min gamla kärlek: olibanum och benzoin ansvarar för den balsamiska, men inte alls för tunga feeling. Den kortvariga kryddigheten (den försvinner fort på mig) ansvarar ingefära och svart peppar för.

Och när doften sätter sig väl på huden så upptäcker vi dess nya dimensioner av balanserad, inte alls för påträngande patchouli och kakao. Sa jag hygge? 😉

Mx är utan tvekan märkets favorit enligt min näsa.

Ska vi köra en giveaway nu då?! 😉

 

3 kommentarer

  1. Ingefära och svartpeppar är ju en vansinnigt bra kombination. Och så känslan av Tam Dao på det. What could possibly go wrong?!
    😁

    Gilla

  2. Ja, men det tycker jag! Längtar efter att hitta nya favoriter som doftar ljuvligt gott utan att vara påträngande. När jag har på mig Clean Ultimate Beach Day säger alltid mamma ”Åh, vad du luktar gott!”, maken gillar Flowerbomb och min favorit är Bois d’Iris. Som du förstår har jag en schizofren näsa som gått igenom allt från Trésor och Eternity till She Wood och några Clean-dofter. Jag önskar att dofter kom i mindre behållare så jag kunde prova fler utan att bli ruinerad!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s