Vinter – en tid för doftljus, doftpinnar och annat roligt till hemmet

En artikel för LuxMagazine

Jag ser att ni läser inlägget om bästa doftljus när vädret är som tråkigast. Och det är inget konstigt egentligen – jag själv använder inga hemdofter på sommaren eller våren när naturen bjuder på så mycket härligt. Det är ju vintern som är doftljusens tid!

Ni som inte har läst inlägget om mina favoriter från Yankee Candle och Amouage än, kolla gärna – det händer ofta att vi missar de roligaste och innovativa dofter pga gamla vanor och tyckanden. Kika lite runt efter nya dofter i år!

För en av de senaste artiklar för LuxMagazine har jag blivit tillfrågat om mysiga hemdofter i olika formen och undersökt några lite närmare, bland annat den uberpopulära doften av nytvättade, fluffiga handdukar, Fluffy Towels. Superfin till badrummet eller sovrummet! Läs den gärna här. Det som är så bra med Yankee Candle är just det breda urvalet de erbjuder – man kan verkligen hitta en doft som passar bäst till många olika tillfällen. Jag har köpt en massa waxkakor på sistone (bara för att jag köpte först en sådan där grejs (aromalampa? melt warmer?) och det vore ju dumt att inte använda den. Det verkar att dessa kakor, eller snarare doften i dessa kakor, har ännu bättre hållbarhet. För att inte nämna att just Yankee Candles har oftast riktigt välbalanserade doftkompositioner som inte doftar brutalt plastigt och billigt. Och det goda är att de är tillgängliga på fler och fler ställen nu samt att priserna skiljer sig ganska så mycket mellan dessa ställen.

Jag skrev också ner några regler om hur man använder sina doftljus på bästa sätt (åh, ja, det finns lite filosofi bakom ljusbränning vettu! 😉 ).

Använder du doftljus hemma? Vilka gillar du mest?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s