En läsarfråga och en viktig bekännelse

Goddag! Jag tänkte svara direkt på en läsarfråga som hamnade i min inbox idag (tack för den, more please! 😛 ). Jag måste, bara måste vara mer duktig på att skriva offentliga svar då många frågor upprepar sig och tänk vad tidseffektivt hade det varit att bara kunna länka till ett inlägg, huh? 😉 Nä, jag skojar bara – ni vet att jag brukar svara öppenhjärtigt och personligt, men vissa frågor OCH svar ÄR faktiskt helt dugliga som blogginlägg. Åh, detdär med bloggandet är fortfarande (sic!) fullständigt oordnad för mig. Förlåt mig!

Frågan i sin kortfattad form är alltså: VARFÖR SKRIVER DU INTE OM PARFYMNYHETER SOM FAKTISKT GÅR ATT HITTA ENKELT I SVENSKA BUTIKER?

Jag kan svara direkt – för jag har inte stenkoll på det. Och har jag inte stenkoll så skriver jag inte om någonting överhuvudtaget. För det är visst så att du kan inte hitta så många mainstreamnyheter här, nej. Och det finns flera anledningar till detta:

  1. Nyheter som presenteras inom selektiva märken doftar mer eller mindre likadant för att tillfredsställa kundmassor. Vi människodjur gillar ju dofter som vi kan förknippa med något och som vi redan känner. Jag hittar inte så mycket märkvärdigt där oftast. Särskilt när det gäller den femtonde flanker av en doft som redan som originalet var sådär lagom intressant. Jag börjar också närma mig den dumma känslan att även nischparfymer börjar klassificera sig själva i mitt huvud som ”den doftar som XXX”, tro mig, det kostar att bli innovativ i den branschen… Och ju mer man testar, desto svårare är det att hitta något nytt på riktigt. Kom ihåg – svårare innebär inte att det är omöjligt! 😉
  2. Jag älskar nischparfymeri, små märken, artisanala projekt och det är det som är det största fokuset på min blogg. Det är det jag testar, jagar världen runt och det är det som ger mig största kicken. Dessa dofter som vågar krypa ur boxen, tar fram basebollträet och slår alla medelmåttiga parfymer i spillror. Oavsett ursprung. Om en doft berör – så tittar jag på den närmare med glädje. Och det spelar ingen roll om just JAG gillar den, eller varför just JAG inte gillar den – är den bra, är den annorlunda, är det konst, är den värd att titta och sniffa på – I’m game!
  3. Jag är inte uppdaterad i vad som Kicks eller Åhléns ska sälja under kommande säsong för jag brukar inte gå på lanseringar och bloggarfester av olika anledningar – oftast hittar jag inget intressant där. Och alla andra gånger är jag inte bjuden pga they don’t know me, or you, mina läsare. Den ignoransen i svenska doftvärlden är enorm och förvånar även mig själv (alla ni som kommer hit – tack för att ni finns, att ni är så många och ni återkommer trots min opålitlighet kring inläggpublicering, hoho, jag hinner fan inte! Men jag är innerligt tacksam att ni läser, bara så ni vet! ❤ ). Men men, det är kanske så att jag blir inte bjuden på lanseringar av medelmåttiga doftnyheter? De vet alltså att produkten de lanserar är sådär halvbra trots fluff, glitter, regnbågsbajsande enhörningar och någon celeb som ansikte utåt? 😀 Väntar på nästa, väntar på den riktigt grymma doften! Bjud mig då! Då skriver jag gärna!
  4. Den fjärde och sista (tror jag) anledning är att jag samlar på mig så mycket nytt från nischade märken att jag får panik vad som ska beskrivas härnäst. För testa gör jag, sniffar och njuter. Sniffar och blir chockad, ibland äcklad, ibland kär. Det tar tid, jag skriver nästan aldrig i affekt och även om jag gör det så mognar mina tankar i utkast tills jag bestämmer att allt jag skrev hittills verkligen stämmer. Det känns för mycket ibland, med hänsyn till min ro och psykisk balans blir det lagom med nyheter här på bloggen. Just nu får jag mer flow än på länge och skriver för er om en udda, fantastiska doft, hoppas jag blir klar snart, håll utkik!
o.37737
En symbol av själlösa flankers – DKNY Be Delicious

Men vad är det för fel med lite äldre parfymer egentligen? 😉

Jag läser några beautybloggar lite då och då där man kan hitta olika beskrivningar om just ”den nyaste fina, fräscha doften från XXX”. De vet vad de skriver om, de har testat, de har fått pressmaterial till hands, ett arbetsprov, de skriver ner producentens doftnotslista, det blir bra. Kom och smaka på min ordsallad när det dyker upp något extraordinärt istället :P. Något som gör Stockhaus nöjd 😛 Eller när jag kommer på att jag har glömt en grym doft som kanske inte är så ny längre men rockar båtarna världen runt, men who cares? Åldern är bara en siffra ;).

Jag kom också på en läsarfråga till som jag svarade utförligt på och som är återkommande – Varför skriver jag inga priser i mina inlägg? (Oftast skippar jag det, men är det något som utmärker sig åt något håll så skriver jag om det). Läs gärna den också för att få svar på varför!

Sommarkram!

K.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s