Varför skriver du inte hur mycket kostar alla dessa dyrgripar?!

Ja, varför inte det?

Jag får för det mesta en fantastiskt respons från er som läser (tack, stoooort tack för det! ❤ ), ibland för jag konstruktiv kritik (stort tack för det också!), men sorry, för tillfället (eller kanske aldrig?) kan jag inte ta bättre bilder (pga skaffat en ny kamera som jag inte begriper mig på ännu plus att jag har noll koll på så’nt där estetiskt), jag kan inte fixa finare layout (pga jag har fan ingen aning hur man gör), men texterna, mina grammatiska fel, mina hittepåord… ja, det är ett ständigt arbete, det försöker jag bli bättre på, tro mig. Men Rome wasn’t built in a day, hey hey hey :D. Jag hoppas att ni som stör sig på detta har förståelse för det, somehow, ändå. Sedan har jag noll ambition på att vara någon storbloggare, det skulle ta alldeles för mycket av min tid. Låt mig bara gräva i min lilla parfymgrop. Jag testar, jag skriver, jag träffar folk, jag utbildar mig och andra, det är så jag ser det. Och jag vill se er läsa det jag skriver :*

1478199198
C: Disney Pixar

Jag kollade Bottegas mejl idag och såg några stycken superbra frågor. En av dem vill jag svara på nu, direkt. Varför skriver jag inte hur mycket parfymerna kostar? Och var köper man dem? Ibland händer det ju! 😉 Först och främst så förstår jag att det är en viktig fråga, för mig också. Men det finns två anledningar – priserna varierar kraftigt på olika ställen (Internetz, I love you!) och jag förespråkar idéen att välja det billigare alternativet om det är en issue (här är det alltid en issue) – alltid från pålitliga källor dock! Mest gillar jag att handla i märkets egna webshop. Då får man oftast en hel del prover från samma hus och det viktiga är också att stödja de små, mer nischiga parfymhus direkt ”på plats”. Är det dock den femte flaskan J’adore (en av klassikerna jag verkligen gillar) eller annan Shalimar så handlar det mest om det lägsta priset hos en av de pålitliga leverantörerna. Eller samlar jag på mig kupongerna från Åhléns och bjuder mig själv på en stadsrunda med shopping :D. Och det finns faktiskt massor av bra webbutiker! Jag vet att ni kan googla, jag vet att ni är superduktiga på att använda sökmotorer, både när det gäller produkter och omdömen så jag är inte alls orolig att ni inte hittar rätt ;). Ibland skriver ni till mig så blir det nästan ett grupparbete, fint! Fråga mig bara inte om teknik och matematik, där ligger jag i fosterställning och lipar. 😛

Sedan finns det en till liten anledning – jag vill skriva om ställen jag verkligen litar på. Och med tanke på alla dessa trust issues och föränderliga marknadsförhållanden känner jag mig inte säker i det. Särskilt när det gäller de mindre kända butiker utan längre historia. Tänk om jag skriver att butiken XYZ säljer äkta Givenchy billigast. Och situationen ändrar sig under tiden, de går i konkurs, tar in fake Chanel, rean är slut eller något liknande… jag orkar inte med ständiga uppdateringar. Tack för förståelse!

Jag vill passa på och säga att jag skriver om dofter jag själv tycker om (och ibland om de som jag inte tycker om), men jag skriver aldrig ”på beställning”, jag skriver inte om något jag får som pressprov bara för att skriva. Jag kopierar inte pressmeddelanden, jag går all in. Det är så jag vill göra det. Det måste liksom hända något mellan mig och doften. 99,99% av parfymer och samples jag skriver om här har jag själv betalat för och det ser jag som en självklarhet. Jag tror att jag skrev om någon pressprov typ 2 gånger hittills (och det var tydligt markerat). Jag säger inte nej till det, men är det ingen kemi mellan mig och doften så skippar jag det helst. Jag behöver inte älska den, den får vara ”inte i min stil”, men det ska hända något. Eller om jag får en doft av tveksam kvalité… då blir det heller inga inlägg :P.

 

Hur du undviker att bli blåst på parfymköp kan du läsa här, här och här

För ett tag sedan skrev jag även ett populärt (whoa! 😉 ) inlägg om var man köper samples och platserna nämnda i det inlägget gäller också, i de flesta fall, som platser jag rekommenderar att köpa full bottles hos.

Hmm, finns det behov av någon sorts sammanställning av webbshoppar som är pålitliga, säljer äkta varor, nischdofter, levererar i tid, till Sverige (om inte svenska) och som jag och mina parfymvänner har testat och rekommenderar? Hojta till isf!

4 kommentarer

 1. Vilket bra inlägg! 😀 Det är din blogg och du bloggar på det sätt du gillar och vill! U go girl! 😀
  Jag läser din blogg rätt så ofta och blir inspirerad. Som du skriver så kan dina läsare själva googla men mitt problem är att jag blir ivrig och vill ha parfymen som du bloggat om på en gång. NU NU NU! Fast det går ju inte eftersom man måste testa och se hur doftnoterna utvecklas på ens egna hy. Det händer att jag går förbi NK i Sthlm och sniffar på lite udda grejer men det är tråkigt när man inte får med sej några prover! Åhléns är likadan. Finns inga prover på varken Jo Malone eller Aerin Lauder som jag är sugen på. Blir så trött!
  Iallafall har sett att Boozt tagit in riktiga dyrgripar.
  Är sugen på det här märket: http://m.boozt.com/se/sv/amouage/women
  Är det något du sniffat på? Omdöme?
  http://m.boozt.com/se/sv/amouage/sunshine-woman_15805951/15805952?position=1000000&navId=67298&group=brandwall

  Ha det gott

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! ❤
   Det är super att vi i Stockholm har den möjligheten att sniffa på plats, i alla fall dofterna du nämnde ovan. Det har räddat mig från det stora misstaget att skaffa Jo Malones Myrrh & Tonka 😉 Annars är det samplebeställningar som gäller, men det kostar ju en hel del det också.

   Det där med olika butiker och deras snåla samplepolicy gör mig verkligen irriterad, hallo retail-mänskor – vi är för fan inte ute efter att göra oss rika på era samples – vi verkligen behöver testa dofter på ett RÄTT sätt, det måste fler kunder kräva!!! Och ni vet ju mycket väl att en snabbsniffning i butiken där tusen andra dofter sprids samtidigt, ni kanske kan förstå att det inte funkar!

   Amouage. Amouage Amouage. En aning överdrivet hajpat märke. The Library Collection och deras oljor… det är definintivt värt att testa. Annars är det naturligtvis så att alla har vi olika smak, jag har testat mig grundligt igenom nästan hela kollektionen och fastande vid Memoir och Epic som jag under tiden skaffat flaskor av. Bara Memoir är kvar, men jag använder den sällan. På mig doftar de flesta women-Amouages som en såndär plastficka man slår böckerna i. Det händer med många andra deras dofter också, jag fattar inte.
   https://bottegaolfattiva.com/2016/01/11/dagens-doft-song-of-the-day-amouage-memoir-woman/
   Men jag vet att det finns många fans av dessa dofter och det är ju helt ok det :).
   Ha en bra helg!
   K.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s