En harmonisk kvintett av Duetto – Sospiro

Dag 2 av utmaningen och jag vill dela med mig några tankar om Duetto från Sospiro. Det är det som jag plockade från skålen idag.

Det är bara dessa jag kommer att använda framöver 😱😃

Jag fick välja några samples när jag handlade Smoke for the soul i parfymeri Campomarzio 70 i Milano för ja… ett år sedan. Jag skriver om besöket och mitt drottningäventyr här. Sedan dess har den legat i skåpet, nu fattar ni varför jag behöver rensa och sätta mina prover i rullning. 😀

375x500.13819
Duetto, Sospiro

Det första jag känner är en rejäl dos av blommig amber, mycketmycket. När den starkaste intrycket lugnar sig lite så kommer det upp fyra andra figurer i spelet – ros, oud, patchouli och vanilj. Lite ekmossa och vetiver känns där också, men denna komposition är definitivt fokuserad kring det populära paret ros-oud. Men allt detta på Xerjoffs nivå – så vackert, balanserat och sofistikerat. Ja, när Xerjoff släpper en komocke-oud så är även denna sofistikerad :P.

Efter ett par timmar liknar Duetto en annan älskling – Portait of A Lady. Och då förstår ni som läser mina inlägg relativt reguljärt – detta innebär att jag tycker om den mycket! 😀 Men i matchen mellan Duetto och POAL så vinner POAL redan under första halvleken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s