Parfymreseguiden – Milano, Campomarzio 70. Och varför fick jag vara en drottning för en dag.

I år besökte vi bara ett parfymeri under vår resa till Milano. Bara och bara. Det var ett ställe med så många bra märken och exklusiva linjer som man får inte tag på hur enkelt som helst. Campomarzio 70. Butiken ligger på den kända milanesiska parfymgatan Via Brera. Ett parfymeri med gedigen historia av high-endmärken. Det finns 7 filialer i Italien (Cortina d’Ampezzo, tre i Rom, Milano och Ravenna, en på Sardegna) och en i bulgariska Sofia.

Jag har besökt den första Campomarzio-butiken i Rom för flera år sedan, men då var jag en fattig student som hade knappt råd med den resan jag gjorde då. Men jag minns så väl hur värdefullt det var att få gå runt och sniffa på alla dessa juveler! Sådana minnen är en bra bakgrund till den passionen som fanns i mig sedan barnsben.

I lördags när vi besökte butiken så befann jag mig fortfarande i nässtillestånd och missade ganska mycket av upplevelsen, men jag var nöjd ändå! Här shoppade jag faktiskt en del och fick göra ett medvetet val av prover jag vill ha så känslan av att jag missar alldeles för mycket var inte så påtaglig (fast, jo…). Jag älskar den servicen – jag vill ju inte ha någon nylanserad sörja som expediten trycker nästan i allas fickor, jag vill testa det som jag är verkligen nyfiken på – är det inte det som är tanken – att sampla det som kunden eventuellt skulle kunna tänka sig köpa i framtiden?

Här hittar du alla Xerjoffs linjer (Sospiro, Casamorati, Kemi, JTC), inklusive oljor; Mona di Orio, Roja Parfums, by Kilian, Maison Francis Kurdjian, Vero Profumo, Ormonde Jayne, Brecourt och en massa andra. Även svenska L:A Bruket.

När vi gick en trappa ner så fick vi uppleva en riktig dröm – oljorna och andra dyra droppar stod i fina rader och bara utstrålade den där ”vafangörDUhär”-energin. Men men – det var min chans att få tafsa på den fina Muranoflaska av 15ml superlyxiga Richwood-olja som jag var så sugen på att testa sedan jag föll pladask för edp:n. Och varför det blev så kan du läsa om här. Jag var mindre sugen på att köpa med tanke på att mililiterpriset ligger på 414kr. Tugga på det – 414 riksdaler för 1 mililiter. Phew!


Nu är jag lite osäker om jag bör skriva det, men vafan – det har hänt något på den butiken som gjorde mig väldigt lycklig av ett misstag. Det var ju nämligen så att den flaskan hade en trasig kork, alltså den var öppen trots det inte syndes… Gissa vad som hänt då? Jag ville bara ta en droppe på handryggen…men det sket sig rejält kan jag säga… Och helt plötsligt jag och min vän K var insmorda i troligtvis världens dyraste ”kroppsolja” och på något vis så himlans glada ;). Jag fick höra att det doftade i flera dagar trots några duschar…

Ja, besök stället när ni har möjlighet – de är supertrevliga och bjuder på bubbel. (hohoho, vem som inte bjöd på bubbel under dessa härliga dagar av Esxence?!). Eller kaffe om man så vill.

Just det! Jag köpte by Kilians Smoke for the Soul – den tänkte jag länge på, en narkotisk haschdoft med örtiga, kryddiga inslag och tobakssötma. Perfekt som jobbdoft! 😀

2017-03-25 14.45.22
By Kilian

Och btw, jag fick ett prov med Richwood olja också 😉 Jag bara älskar Campomarzio!

Vill du läsa om parfymshopping i Milano så skrev jag om dem här.

Och alla avsnitt av Parfymreseguiden hittar du här.

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s