Orientalisk fest med Khoul – Blend Oud

Idag är det en sån dag när jag nästan tycker synd om omgivningen. För idag jobbar jag hemifrån och det är bara jag och familjen som har den äran att dofta på dagens val. För den är such a crowd pleaser! Folk skulle äntligen tycka att jag doftar NORMALT :D. Och det är ytterligare ett exempel på att en god doft förbättrar livet – jag hade en sån flow och allt bara flöt på!

Jag tycker att det är roligt med den utmaningen, på riktigt. Jobbigt också för allt måste ju skrivas, efter jobbet, på bussen, mellan jag kramar barnen och borstar tänderna. Men anteckningar gör jag lite då och då när något slår mig särskilt hårt :D. Och en till rolig aspekt – jag lottar ut dessa på morgonen så det är nästan som julafton! Ibland känns det som en dröm, ibland som en… mardröm och ibland gäller det bara att vakna utan särskilda minnen.

375x500.36451
Khoul, Blend Oud

Idag är det dags för Khoul från Saudiarabien. Jag placerar Khoul någonstans i mitten – den är inte dålig alls, men det är inte någon komposition som lämnar mig mållös. Det är inte jag. Det är mycket grönska, mycket citrus och ganska mycket sötma här. Som en uppfriskande läsk. Eller en färgglad cocktail, sån där söt och god, och tung ;). Men det är ingen wowupplevelse för mig. Men jag lovar, den skulle säkert hitta massor med fans på typ Åhléns parfymavdelning. För den är definitivt annorlunda i jämförelse med andra citrussöta fruktisar. Den är tyngre och det är klart att det har använts högkvalitativa ingredienser här. Den är uppmuntrande, energetisk och… ung skulle jag säga. För jag känner mig mycket yngre i den och det är ju för fasiken positivt! Obs! Yngre, men fortfarande lika klok ;).

Min lilla sample av Khoul, Blend Oud
Min lilla sample av Khoul, Blend Oud

Persikan och sandelträ finns här för att runda av citrusarna, en balsamisk bas påminner att det är nog en arabisk komposition. Jag vet inte någonting om koncentrationen, men Khoul håller sig jäkligt länge på huden (och det händer väldigt sällan med fruktiga dofter!). Det känns att det är extrait eller hög koncentrerad eau de parfum.

Okej, trevligt att träffas. Men du får kanske gå till någon som uppskattar dig bättre, Khoul.

(Jag vågade inte spreja på mig hela provet som jag tänkte är en del av utmaningen, det räcker gott och väl med en sprut). Men gillar du den typen av dofter så blir du nöjd med den, jag lovar!

6 kommentarer

 1. Ditt sample låter som en tänkbar introduktion till oud för min del. Är i sökfasen ännu efter vad det är jag egentligen tycker om i dofter. Tror jag gillar persika och citrusinslag. Lite mainstream att börja med för att på sikt kanske avancera🤔😊

  Vohinia av Huitieme Arts blev dagens dragning ur samplelådan.
  Persikoblom – jajemän, lavender – inte klockrent, man kan gå, honung – njae kanske, hö- osäkert.
  Sprayar på lite mer än jag brukar och förvandlas till en brun glasflaska med hostmedicin. Den sort man vägrade ta som barn för att det luktade/smakade så otroligt mycket medicin: skarpt och bittert.
  Tinkturen går därefter mot det sura. På mig luktar det surt, inte syrligt utan…surt.
  Hej, vilken scrubber, men svår att få bort.
  Bottennapp för min del idag!
  Host, host.
  /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s