Över förväntan Over the Musk – Mugler

Spoilervarning! 😀

Whoa! Ännu en bra parfymdag idag! Idag plockade jag upp ett prov på Muglers exklusiva linje Les Exceptions, doften heter Over the Musk.

Over the Musk, Mugler

Första och vidare intryck gör mig väldigt positivt överraskad. Doften är enkel, ganska pudrig, mjuk, nästan krämig och fluffig som en cashmeresjäl. Ren och oskyldig, men inte det minsta tråkig för det finns också en brytande, pepprig not i den. Visst en aning syntetisk, men av väldigt god kvalité så det gör inget. Den består av ett stort hjärta av mysk och ambrette (en malva-sort med guldvärda frön) på en bädd av drivved. Hur underbart som helst! 😍 Enkelhet i sin finaste form, utan tvekan!

Over the musk, Mugler, sample

Ytterligare en ofin bild på parfymprov, ja. Detta fick jag med inköp hos härliga Place Vendome någon gång (ja, det är de som lägger på en massa häftiga gifts till beställningen).

Jag skulle kunna hitta på en massa historier om den, men… den är inte riktigt så… Det är en enkel doft, men den andas lyx. Den är fräsch, men inte sådär billigt citrus-mysk fräsch. Välbalanserad och genomtänkt. Om Clean Cashmere och White Woods hade blivit adopterade av en uberrik italiensk designer-klan så hade de doftat så. Annars doftar de fjortis jämfört med Over the Musk.

Ååh, en till svårhittad, dyr parfym som jag vill ha… 😉

UPDATE: Första gången på länge (och säkert första gången sedan början av denna utmaning) fick jag en komplimang idag. Från killen i kassan på Lidl 😀 Det var alltså en halv sample av Over the musk och senare under dagen tog jag ett spray av Bottega Veneta Eau Legere (ååååhh!!) och på andra armen hade jag lite Mentha Religiosa. Men mest tror jag var det just Over the Musk. Så. Nu vet ni. 😀

 

5 kommentarer

 1. Härligt! Jackpot två dagar i rad!👍☺️
  Testade ”Eau Suave” från Parfum d’Empire idag.
  Mycket maskulin start och en stark lukt av hostmedicin: skarpt och lite bittert.
  Kort därefter torrt trä, lite citrus och någon sötma, oklart vad. Tränoten håller i sig, men blir mjukare och varmare med något starkt, lite småfränt som sticker ut i bakgrunden. Nyoljad trämöbel med teakolja.
  Plötsligt förändras scenen och blir till en trivsam och lätt pudrig tvåldoft. Trevlig!
  Blomdoft och jord med mjuk vanilj och mer feminin efter den maskulina inledningen.
  Har svårt att få fatt på alla noter som jobbar på i denna doft.
  Den är trevlig och helt ok bortsett från ett parti som håller i sig i någon timma i mellannoterna då en irriterande doft av simhall dyker upp i det trivsamma.
  På det stora helt ok, men inte någon doft jag kommer minnas eller längta efter.

  Lång hållbarhet. Efter ca 10 timmar kan jag fortfarande känna den och såhär på slutklämmen anas en svag blomdoft samt en besynnerlig lukt av risgrynsgröt!?!

  /Maria

  Gilla

  1. Det kallar jag för mångfacetterad doft! Jag minns den inte själv tyvärr, men det är roligt att upptäcka alla dessa faser, särskilt när de ligger eoner ifrån varandra, som trämöbel och simhall till exempel 🙂 Roligt att upptäcka, men är det lika roligt att bära? 🤔

   Gilla

   1. Nope! Kan vara en rolig doftresa när man har en dag hemma och t.ex storstädar.
    Det KAN vara min milda pollenallergi som ställer till det med noterna 😉

    Gilla

 2. Hej.

  Vart hittade du doften? Sprang på den i Chicago men inte lyckats hitt den i Sverige.

  Vore superglad för svar 🙂

  M

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s