Golden shower av Golden Powder – House of Oud

Ursäkta sent inlägg, men idag blev jag lite golvad. Golvad över hur en parfym för ynka 220 US dollar kan dofta så billigt.

Jag var lite nyfiken på nästa prov från House of Oud då den förra, Wind Heat (här) var ett fiasko. Jag hoppades på att det är ett miss i processen. Men nu är det tyvärr bekräftat – House of Oud satsar på formen, inte innehållet.

Golden Powder, House of Oud
Golden Powder, House of Oud

En doft som sägs vara ”beautifully warm with resinous ambers with nuances of tobacco, cinnamon, and vanilla-soaked wood.” Ja du, kanske det kanske. Men allt känns som om dessa ingredienser var köpta på utförsäljning på Matboden. (Sorry Matboden, inget illa menat, I love you and please fortsätt leverera 3st för 10kr-avocados! I need’em!)

Hade jag inte vetat att det är en produkt som säljs i en pampig, fancy schmancy flaska för 200 euro så hade jag sagt i ett blindtest att det är någon Guess eller annan Adidas för men från slutet av 90-talet.

Lite sådär kryddigt fräsch som farsans deo. Ingen doftsjäl, den ska liksom dölja stanken.

Jag kanske låter brutal idag, men tro mig – det här är en misunderstanding! Vanilj, kanel, musköt, tonka och någon jäkla billig sötma på det. Det kanske låter intressant, men uuuuusch! Skippa! Vill du dofta Adidas deo så finns de på din närmaste Ica (Okej, Matboden🤣). Alltså, jag orkar inte skriva mer, det är inte värt det.

Dagens hero: Golden Powder, House of Oud, sample
Dagens hero: Golden Powder, House of Oud, sample

Åh just det – det är första gången sedan 20 dagar jag scrubbade av dagens doft och tog en annan redan mitt på dagen. Anubis blev det. Från Papillon. Så jävla bra! Kaboom! 😉

Håll tummarna för morgondagens sample! 😃

2 kommentarer

 1. Edit. Inga rökare, föredetta, pågående eller blivande, ses till. The drydown doftar mjukt och runt av sparsam jasmin, aprikos och amber. Helt olik öppningen och de kommande timmarna därefter. Trivsam avslutning, men vägen dit för ansträngande.
  /Maria

  Gilla

 2. De satsade på förpackningen och sedan tog det slut?!? Trist!

  Etat Libre D’Orange – Jasmin et cigarette.
  Initialt en rökare som doftar jasmine, men på ett bra sätt. Cool klubbtjej i vaxade jeans och boots dvs. ljusår från den småslitna trebarnsmorsan i 45-årsåldern som jag är 😉
  Jasmine och tobak, tänk otänd cigarett när man precis öppnar ett cigarettpaket (jäpp erkänner rökte som ung) och blommig jasmine som inte tar över.

  Tuff och kul doft med mycket jasmine, tobaksnot och aprikos samt lite ceder i bakgrunden. En sträv sötma.
  Om inte lukten av parfymerad rökare ger med sig så blir det inte lika tufft och kult inser jag efter en stund.

  Någon timme in i doftendyker en varmare och rundare not upp. Tur!
  Dessvärre tar tung jasmine åter över och tyvärr känns det hela mest lite unket med någon syntetisk och irriterande bismak.
  Ytterligare någon timme in i doftresan har den blommiga rökaren gått hem vilket vi tackar och bockar för. Nu är det jasmine och tonkaböna och det där syntetiska…som på mig drar lite åt det sura.
  Doften balanserar på gränsen, som i mitt tycke mycket av Eldos skapelser. Kanske därför som jag ser deras dofter mer som äventyrsresor än parfymer jag faktiskt vill ha och bära. De fungerar utmärkt som samples för en eller tre resor.
  Ibland upplever jag att Eldo mest är ute efter att provocera med sina dofter vilket ju är kul
  Det kan ju vara spännande med dofter som bjuder på överraskningar och ifrågasätter, men personligen är jag osäker på om jag faktiskt vill lukta som en oarfymerad storrökare, krut och popcorn eller av andra kroppsvätskor.
  Varför? Inte jag.
  Over and out.

  /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s