El Condor Pasa över Ambar de Los Andes Fueguia 1833

Riktigt bra sampledag idag! Rik, djup och otroligt vacker komposition – en träig doft med grön facet och läderaktig bas. Det kan nog vara en animalisk oud i mindre dos. Året runt grej dessutom, tack vare den blommigt gröna accenten som gör den lättare för de varmare månaderna. Den är inte så varm som andra dofter av den typen brukar vara, den föreställer verkligen en kylig sommardag vid Andernas fot.

Ambar de los Andes, Fueguia 1833

Sandelträ och jasmin dyker upp strax efter öppningsnoterna lägger sig. Ambar de Los Andes känns otroligt lyxig på något sätt – balsamisk och elegant samtidigt. Det är sådan balansgång som inte alltid är helt uppenbar och enkel att uppnå.

Ambar de los Andes, Fueguia 1833, sample

Jag måste erkänna att det blommiga jasminackordet (fast det måste nog vara något mer än bara jasmin, eller någon vacker syntetisk ersättare till jasmin som jag inte är bekant med) tillför väldigt mycket här, annars hade den träiga amberbasen varit kanske lite småtråkig i längden? Just nu letar jag efter en flaska, eller kanske inte, ca 400$ per 100ml ;).

3 kommentarer

 1. Oh my, vilket pris! Hur kommer det sig att vissa parfymer/parfymhus är så otroligt dyra? Råvarorna? Liten produktion? Design?

  Jag har ett litet lager av L’Artisan-samples. Idag blev det Dzongkha.
  Trä, grönt, lite blommigt.
  Mycket ceder, vetiver och pion på mig. Mindre iris och inget rökigt eller läder på mig.
  Inte alls dum, men heller ingen wow-upplevelse. Trevlig, men kommer troligen inte minnas den.
  Är inte helt förtjust i samples som kommer i glasrör utan spray. Får inte till det riktigt…
  Kanske värd att provas ytterligare en gång för den är inte dum alls när man vill lukta trevligt.

  /Maria

  Gilla

   1. Tack för intressant läsning!🤗
    Med denna nya kunskap tänker jag att det är klart värt att spara ett tag 😉 för att kunna införskaffa dyrgripar.
    När jag började intressera mig för dofter/parfymer startade jag, som så många andra, bland mainstream-utbudet och jag tyckte att allt luktade ungefär likadant. Hittade aldrig någon parfym jag tyckte om tills jag upptäckte nischparfymerna…😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s