Komsi hösten – jag är redo nu! Salim Bagh 1619 av Tabacora Parfums

Upp och hoppa på min orientalisk karusell! Första regniga dagar gör att jag börjar tänka på höstdofter, mina älsklingar. Träigheter, kryddigheter, balsamiska toner och marmeladrosor, jordigheter och rökelser. Mumma galore! ❤

Men men, det är fortfarande augusti och egentligen vill vi inte sitta på den karusellen än. I ett av mina senaste inlägg skrev jag att jag har skaffat mig något alldeles magiskt och jag tänkte berätta vad det var för något. Det är en extrait de parfum från Tabacora Parfums som ursprungligen har sina rötter i Salim Attar, den balsamiska, träiga och rosaktiga olja som jag hyllar så ofta jag bara kan. En berättelse om Salim Attar kan ni läsa här. Jag la upp tydligen en haul på den också, den finns under den länken.

Salim Bagh 1619, Tabacora Parfums

Salim Bagh (jag vet inte var 1619 kommer ifrån 😛 ) är inte blyg. Inte det minsta lilla. Men den är absolut inte vulgär och när den tar över omgivningen så gör den det med charm. Det är en av dessa dofter som väcker intresse och jag tror att den samlade mest komplimanger av alla mina beauties. Ungefär lika många som Chanel Allure Sensuelle. Och det är inte illa kan jag säga, särskilt i det här vågaintegekomplimanger-landet.

Btw, får ni det ibland? Vågar folk säga till er att ni doftar gott?

Salim Bagh liknar attar (attaren? 😀 ) mycket, men de väldoftande ingredienserna samspelar med varandra på lite annorlunda sätt. Här har vi rosdrottningen och saffran som har makten. Oud, balsamisk gurjum, amber, patchouli känns väldigt tydligt också, men de är definitivt i lägre doser här. Alltihop bygger en fantastisk varm, kryddig, även lite animalisk komposition. Den lite kaxiga nagarmotha (cypriol) kittlar lite i näsan, men detta gör bara att den annars rätt så mastiga kreation får lite liv och rörelse. Varje gång jag bär Salim Bagh får jag minnesbilder av tunga, sammetsliknande, mörkröda rosenblad. Inga rosa, delikata centifolia-fluff, bara tjocka, tunga blad i blodfärg. Så goth, och så otroligt sensuellt!

Salim Bagh 1619, Tabacora Parfums

Efter många, många timmar av rejäl projektion så går Drottningen Ros och lägger sig, det gör Oud Kungen också och så stannar vi i den orientaliska balsalen med sentimentala toner av irisrot, amber och vanilj. Så vackert och så delikat. Så omfamnande och… tryggt! Jag fullkomligt älskar hur den doften beter sig på min hud, både i extrait- och attarform. Både i värmen och under kallare månader, för den trots sin tydliga karaktär fungerar utmärkt i värmen. Jag hade den med mig på min karibiska semester förra vintern och trivdes enormt i den.

Det som är viktigt att nämna är att detta är ingen trevlig, pluttinuttig parfym. Det är Drottningen Ros med cojones av ädelträ. För en power woman, nä, power person. För den är helt unisex, delad, to share, välj din favvoform. En magnetisk, förförisk  komposition som lockar och håller på avstånd samtidigt och visar tydligt var gränsen går. Magiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s