Något passande till helgen – In the City of Sin by Kilian

Jag seglar mot helgens härliga stunder med ETT prov i väskan. En HEL helg av ledighet! Det händer mig inte ofta på sistone. Jag ville ha med mig något nytt, men ändå tillräckligt bekant för att inte bli besviken.

In the city of sin by Kilian. Jag vet inte om jag ska synda så mycket i helgen, och definitivt inte i city den här gången. Men whatevah.

In the city of Sin, by Kilian

Kardemumma, rosè peppar och en snabb visit av citrus i öppningen. Så jäkla bra kombo när du är på väg till en fest. Både fräscht och sexigt. Uppiggande och stämningshöjande! När kvällen övergår till natten så börjar den visa sitt mer sensuella ansikte. Här känner vi kardemummans kryddig dammighet, doften blir lite pudrig på ett väldigt modernt och exklusivt sätt.

Trots flera tyngre ingredienser som plommon (plommonhjärta! 😍), ros och just kardemumma så har den i sig en sorts sexig lekfullhet. Den är nästan lite pervers med delikat fruktig ton av aprikos när du känner direkt att strax under ytan så pulserar det en del snuskigheter. Aprikos, plommonmarmelad med bergamottskal hand i hand med kardemummans och rosè peppars kryddighet, rökelse, ceder och patchouli. Och de upptäcks i precis rätt ordning på huden! Mångfacetterad doft utan tvekan!

In the city of Sin, by Kilian

Den påminner en hel del om de eleganta klassiker från Bottega Veneta som alla har flera gemensamma nämnare, bl.a. rosè peppar, patchouli, bergamott och den nyaste tillskottet – Eau de Velours delar ännu mera med In the city of Sin – här finns det ros, patchouli, bergamott, rosè peppar och just plommon. Jag kom på dessa likheter när dagens doft har fått vila på min hud ett par timmar. Då blev det tydligt att mockaläder, ros och plommon håller kompositionen samman på ett väldigt fint sätt.

Jag gillar den. Jag är bara lite osäker kring Kilians prissättning. För dofterna i sig är grymma, men… lite för dyra. Men om du har lite fri cash att spendera så kan det vara värt. Och förpackningar är finfina, sådana som man behåller många år efter parfymen är slut.

In the city of Sin, by Kilian

Om du vill lära känna flera kreationer från by Kilian så skrev jag ett par ord om Smoke for the Soul här också. En story om en trevlig cannabisparfym…

Ha en fin helg, kära ni! Hos mig började det regna… 🤦‍♀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s