Från parfymälskare till parfymälskare

Stort tack för alla meddelanden, hörrni! Det kommer ofta frågor om processen att välja rätt parfym, att köpa det för sig själv och andra ”när allt på hyllan luktar… egentligen gott!” 😀

Jag förstår frustrationen. I en värld där marknadsföring och sponsrade inlägg tvingar oss att tro att just ”XYZ pour elle” är det bästa som hänt sedan Donald Trump fick sparken från Vita Huset. Oh, wait…

Jag skrev en del om vad du ska tänka på när du köper parfym här, men vill ytterligare en gång understryka att det är bara din näsa och dina känslor som bestämmer. Vare sig mina eller andras tips garanterar inte att det som jag älskar kommer att funka för dig.

Så tänk på att:

1. Parfymer finns här för din (och ibland andras, men du står i centrum) sensuell njutning. Det ska vara ett trevligt sällskap. Inte så mycket mer och inget mindre. (Men ibland får man nog vara lite exalterad 😉).

2. Du har rätt att göra egna val. Du behöver inte anpassa dig till trender, moden och andra människors förväntningar. Parfymer är ett nöje, inte någon plikt. Vill andra layra så behöver inte du göra det…

3. Influencers, skönhetsjournalister, säljare och alla andra parfymbesserwissers (javisst, betalda samarbeten, provisioner och som i mitt fall – väldigt subjektiva recensioner 😆) försöker att ”sälja” dig ”det enda rätta”. Lyssna inte på oss/dem. Lyssna på dig själv.

4. Det finns inga bättre eller sämre doftnoter. Det finns inga metoder eller behov att värdera doftsmak. Skönhet har många namn och det är din glädje som avgör.

5. Var trevlig mot andra – överdosera inte och kommentera inte andras val (om det inte handlar om överdosering eller överkänslighet). Alla är vi inte allergiska (detta är nog ett ämne för ett mycket längre inlägg), men ingen tycker om fragrance abordage 😝, inte ens jag.

6. Hitta glädjen i att leta efter nya intryck, upplev och lär dig nytt. Njut av den processen, uppskatta din nya kunskap och stäng inte dörren för nya upptäckter.

7. Ge dig tid.

8. Utveckla dina sinnen.

Sådärja, ett svar på helgens mail.

Som ett annat svar kan jag också skriva att jag har tyvärr ingen möjlighet att skicka mina dofter som någon sorts gåvor till någon, jag är ingen miljardär och 99% av mina parfymer, inkl. prover och dekanter köper jag för egna pengar och har tyvärr inte råd med att sponsra andras hobbyn. Tyvärr. Hoppas ni förstår.

Ha en fin vecka! 😃

💝,

K.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s