And the winner of Daisy Beauty Awards 2019 is… Say Yes, Agonist Parfums!

Ni vet det redan. Men men… Tiden flyger iväg som TGV genom Frankrike och det har redan gått nästan två veckor sedan Daisy Beauty Awards gala. Men allt jobb, Allahjärtansdagsfirande och det härligaste – möten med er på diverse workshops och events gör att det finns inte sådär värst mycket tid för skrivande. Men jag klagar inte, gimme more! 🙂

Den årliga Daisy Beauty Awards-gala! Ett event fyllt med glädje, gemenskap, kunskap, professionalism och förväntan. Allt under ledning av Sveriges skönhetsministern, Sveriges Margaret Thatcher of Beauty – Kicki Norman, hennes partner Sam och en massa andra eldsjälar.

Och jag var verkligen fylld av förväntan angående kategorin Årets Damdoft, där jag hade äran att sitta med i juryn. Jag skrev om finalisterna här, men för påminnelsens skull så hade vi 5 stycken kompositioner i finalistgruppen:

  • Agonist Perfumes Say Yes
  • Burberry Her
  • Bvlgari Omnia Pink Sapphire
  • Cacharel Yes I am
  • Narciso Rodriguez Narciso Rouge

Mitt juryuppdrag gick ut på att sätta poäng från den bästa till den bästbästbästa (så stort grattis för andra finalister också! 😀 ). Och det är på inget sätt lätt uppgift kan jag säga. Att tänka på vad som verkligen ÄR bra och inte tänka personligt, dvs. sätta inte betyg utifrån om JAG gillar den eller inte. Nä, komposition, kvalité, hållbarhet, även flakongen betygsattes.

Och ja, på tal om flakong så hade vi en svensk klassiker på plats 1. Glasdesign från Kosta Boda vann! En komposition från svenska Agonist vann! Men Say Yes vann inte pga sin flakong, det är kompositionen som är grym! En tyngre, gourmandig (hasselnöt, fikon, vanilj) oud med en blommig, rund touch av jasmin och frangipani. Sandelträ och amber i basen står för en positiv igenkänningsfaktorn. Igenkänning för mig, delar jag den upplevelsen med resten av juryn? Det vet jag inte, vi pratar inte om dofter vi bedömer, på riktigt. Att presentera innovativa blandningar för den kräsna publiken är inte alltid enkelt. Agarwood har tagit den västerländska parfymmarknaden med storm och när den blandas med välbekanta toner är den är självklar vinnare! Juryn har sagt yes till Say Yes :).

Juryns motivering: ”En passionerad, genomtänkt, intressant, poetisk och dramatisk doft där en liten dutt räcker hela dagen. Vi säger yes till smart koncept, yes till elegant design och yes till oud!” Instämmer!

Precis som förra året spelade jag in the very moment of prisutdelning med min mobil och min shaky hand, kolla gärna:

Det fanns naturligtvis en kategori ägnad åt Årets Herrdoft också, i den kategorin vann Pradas Luna Rossa Black, citerar juryns motivering (då jag själv minns inte alls hur den doftar): ”En shot modern maskulinitet med samma kraftfulla genomslag som den kryddigaste snapsen på julbordet. Ger sting på dagen och sexiga löften på kvällen.”

img_5542
Finalisterna i Årets Herrdoft, Daisy Beauty Awards 2019

Jag måste också nämna att Rachel Molin var galans konferencier och många skratt blev det, även parfymrelaterade 😉 Titta bara på detta:

img_5548img_5549 Visst! 😀

Och kvällen avslutades natrligtvis med parrrrrttyyy! Förutom alla fina möten så var Cetaphils virgin cocktails en highlight – här en sötsyrlig, citrusaktig blandning med vanilj och en blommig touch med ett härligt skum på. Kanske dags att försöka återskapa den hemma? 😉

img_5553

Åh, många härliga minnen! Tack alla organisatörer för den chansen! ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s