Roséguld och rosa kvarts i Iris Dragées, Lancôme

Dag 2 av ”sampleutmaning” som snarare är ett försök att bli av med gamla samples och dekanter som är för intressanta att bara ge bort och inte nämna här.
Hah, vilken intro 😁


Dagens doftkompis heter Iris Dragées, ingår i linjen Grands Crus – den mer exklusiva doftlinje från huset Lancôme. Den är exklusiv, men min dekant är gammal, skruttig och läcker så ursäkta, men det blir ingen bild av detta. Bara pressbild.

Iris Dragées, Lancôme


Så, hur doftar den? Min första tanke – Margielas Lipstick On fast mer sofistikerad. Mer mogen. Den är som en necessär fylld med lyxiga läppstift och ansiktspuder. Du kan läsa om Lipstick On här.


Nathalie Lorson från Firmenich, näsan bakom Iris Dragées är en gudinna av pastellfärgade, beiga dofter. Och jag menar inte menlösa, tråkiga. Jag menar beiga i sin stilsäkerhet och elegans. Mest av allt vill jag nämna sexigaste doften för män: Bentley Intense, men också klassiska Jaipur Saphir, Armanis Cuir Noir, Lalique Amethyst, Trussardi Donna eller Black Opium mm.
Öppningen är fluffig, ljus och delikat, så delikat att den inte varar tillräcklig (imho) länge.

Denna Iris är feminin, vacker och… söt.
Irissmöret förlorar här sin kyliga dammighet och övergår med hjälp av socker, söta mandlar och vaniljtoner till… damighet. Mainstream feminitet. Det är inget dåligt, nej. Om man gillar det och har mood för det. Fortfarande är det classy och klassiskt. Trots att jag förväntar mig ändå lite mer från de exklusiva doftlinjerna. De uppfriskande tonerna såsom bergamott, fresia eller apelsinblomma blandar sig in i kompositionen så bra att de nästan försvinner. I drydownen (som i den höga temperaturen kommer fort) känner jag en klassisk myskig, lätt träig bas, tyvärr ganska intetsägande (celebriteten Iso E i mängder). Men igen, ska det vara classy så får det ju inte hända någon High Chaparral här. Ni förstår vad jag menar 🙂.

Ja, en rosèguld, elfenben och gammelrosa aura är så tydlig här att man kan nästan skära den i bitar.
Fint och trevligt. Ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s