Aquanauts på Dunkers – last call!

Utställningen Aquanauts Expeditionen tog över de vackra lokaler på Dunkers Kulturhus i Helsingborg i maj 2022. Utställningen bygger på expeditionshistoria som ni som läser denna blogg redan hört talas om (och många har också besökt! tack! ), men det tillkommer förstås nya artefakter (bl.a. förhistoriska ägg), nya vinklar och… nya skulpturer!

Utställningen är en audiell, visuell och närmst kroppslig upplevelse. Det är spännande att kombinera ett historiskt narrativ, visuell scenografi tillsammans med skulpturer, teckningar och fotografi. På så sätt är det här en utställning som kompletterar vårt utbud och bjuder in en bred publik att uppleva ett helhetskoncept som balanserar mellan verklighet och fiktion, säger Axel Swanstein, utställningsproducent på Dunkers Kulturhus.

Den olfaktoriska delen fick också mycket plats för att bidra med ytterligare dimension på det hela.

Läs mer om utställningen på Konstguiden eller Kulturkortet, Helsingborgs Dagblad och biljetter köper du på Dunkers här.

Ni som inte besökt Homo Aquatis ännu och befinner sig i Skåne – avvara en stund och besök utställningen – den pågår till den 6e november 2022, nästa stopp är inte offentligt än!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s